Estat Valencià i EV ‘no avalen’ ni ‘volen ser còmplices’ de Compromís-Podemos

Estat Valencià i Esquerra Valenciana: ‘cal potenciar i construir el pol independentista valencià d’esquerres de Compromís’
9 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Alfafar

El Comitè d’Enllaç d’Esquerra Valenciana i Estat Valencià, ambdues organitzacions membres de COMPROMÍS, es van reunir fa uns dies a Alfafar per acordar una sèrie d’accions i posicionaments de cara al futur de la coalició Compromís i les pròximes eleccions al Parlament espanyol. Així, sengles partits creuen que cal “ampliar el vigent Acord d’Agermanament d’ambdues organitzacions amb el criteri de la doble militància”. Una vegada s’ha comunicat oficialment al Bloc Nacionalista Valencià l’eixida d’aquest partit d’Esquerra Valenciana, “demanada oficialment l’acceptació de la condició de partit adherit a la COALICIÓ COMPROMÍS i complits tots els tràmits jurídics i polítics preceptius, ESQUERRA VALENCIANA queda orgànicament desvinculada del Bloc Nacionalista Valencià, recupera a tots els efectes la seua pròpia sobirania partidària, i en aplicació d’allò previst en el Conveni d’Agermanament que uneix Estat Valencià i Esquerra Valenciana, és, provisionalment fins l’acceptació per part de la COALICIÓ COMPROMÍS de l’adhesió d’Esquerra Valenciana, a través d’Estat Valencià que es vehicula la representació comuna en la COALICIÓ COMPROMÍS”.

Segons l’Acord d’Agermanament vigent, ambdues organitzacions conserven la seua plena sobirania, es ratifiquen les accions presses pel seu Comité d’Enllàç i es reafirmen en el camí encetat de plena cooperació política. Estat Valencià i Esquerra Valenciana es reafirmen en la necessitat de “potenciar i construir el pol independentista valencià d’esquerres de Compromís, com una eina de treball, punt de confluència i adhesió, i d’elaboració estratègica dels independentistes valencians d’esquerres, obert a totes i a tots més enllà de la seua adscripció partidària a qualsevol de les organitzacions que hui conformen la COALICIÓ COMPROMÍS.

A tal fi, convoquen l’Assemblea de constitució del pol independentista valencià d’esquerres el pròxim diumenge 22 de novembre de 2015, a les 11 hores, amb el Ordre del Dia (veure document adjunt).

El Comitè d’Enllaç aprovat també una declaració política (veure declaració completa en document adjunt) amb diferents punts, on declararen que “hem mantingut una actitud crítica, tant pel que fa a les formes com al fons, conculcant-se els drets dels militants i partits que conformen la coalició i conculcant-se les Normes i Bases que regeixen teòricament en la coalició, que s’han transgredit i vulnerat per a involucrar-nos en una coalició bilateral amb Podem, impedint el pronunciament de les bases de COMPROMÍS en conjunt i del màxim òrgan polític, el Consell General, en un vertader segrest de la voluntat de tot COMPROMIS per part d’una minoria cupular dirigent, d’una banda, i desobeint i retorcent la voluntat majoritària de les bases de part dels partits membres i corrents, d’una altra banda”.

“Considerem a més que la falta de respecte a les bases de COMPROMÍS ha tingut extensió en la falta de respecte i de vertadera voluntat d’integració d’altres organitzacions, com ara EUPV (Unitat Popular) i ERPV-ENV-EV (Ara, País Valencià)”.

Denuncien també “falta de democràcia interna, de lleialtat a la voluntat d’horitzontalitat, de plena participació de totes i tots en les decisions, de fidelitat al discurs públic”, de manera que el pacte de Compromís, “és un pacte electoral que de cap manera és la plataforma àmplia de l’esquerra valenciana, que no pot garantir la constitució d’un Grup Parlamentari Valencianista al Parlament espanyol, que difumina el significat de Compromís en un projecte estatalista i dificulta la construcció d’un Compromís de totes i tots, horitzontal, participatiu, radicalment democràtic, valencianista i d’esquerres”.

Per totes eixes raons, Estat Valencià i Esquerra Valenciana “no podem avalar la coalició Compromís-Podemos-És el moment i de forma conseqüent no som partícips de la mateixa. No volem ser còmplices d’això”. Tot i declarar que mantindran el lligat a “allò que significa i volem que siga Compromís”, i afirmen que “mantenim els nostres compromisos en els àmbits locals dins de Compromís, mantenim els nostres compromisos en l’àmbit del País Valencià, i declarem la nostra voluntat de participar activament en el procés de construcció d’un COMPROMÍS que acabe sent una Federació amb organització unitària. En conseqüència, tant Esquerra Valenciana com Estat Valencià ens mantenim dins de les estructures unitàries i els òrgans polítics de COMPROMÍS”.

“Fem una crida a tota la militància i simpatitzants de COMPROMÍS per tal de fer possible la convocatòria d’eixe Congrés Constituent, que volem plural, participatiu, obert i radicalment democràtic, i fem una crida als òrgans polítics de COMPROMÍS per a la seua convocatòria i a obrir la participació en el mateix a totes les organitzacions que ja han demanat poder ampliar COMPROMÍS i estan a l’espera d’una resposta favorable”.

Davant les pròximes eleccions al Parlament espanyol, Estat Valencià i Esquerra Valenciana considerem que “la millor opció per representar els interessos dels valencians, el nostre dret a decidir i un programa plenament reivindicatiu de valencianisme d’esquerres, és la que presenten ERPV-ENV-Els Verds amb la coalició Ara, País Valencià, i és aquesta coalició la que comptarà amb el nostre ple suport en les vinents eleccions al Parlament espanyol”. La declaració política així com el comunicat es tanca amb: “Visca València Lliure!, Visca COMPROMÍS!, Ara (i sempre), País Valencià”.


 

Descargas

next