Diari La Veu del País Valencià
El món laboral es veurà conquistat pels robots
Tecnonews / ACPG / ECA

Quan es tracta de noves tecnologies (NNTT) és molt fàcil imaginar. Les prediccions futuristes són una branca més del sector que confronta amb la literatura de ciència-ficció.

En aquest cas una nova predicció més impactant si és possible sobrevola sobre aquest àmbit el nostre. Es tracta de l’elaborada per l’empresa dedicada a la investigació de tecnologia de la informació, Gartner. Segons la companyia queden molt pocs anys perquè el món laboral es veja conquistat pels robots.

En 2018, afirma, 3 milions de treballadors seran supervisats per caps-robots que prendran decisions sobre el personal i la gestió de l’empresa. A més d’això també seran els treballadors substituïts pels mateixos robots i un 45 per cent de les empreses del món comptarà amb menys treballadors humans que treballadors robots.

A més, 2 milions de treballadors monitoritzaran la seua activitat física i mèdica mentre estiguen a la feina. D’aquesta manera les empreses podrien estalviar-se una gran quantitat de diners evitant baixes laborals.

La quarta de les prediccions de l’empresa és la que resa que el 2020 el 40 per cent de les interaccions en el treball seran realitzades a través d’assistents virtuals. D’altra banda els assistents virtuals també interactuaran amb els clients i podran reconèixer la seua veu i les seues cares.

Per si no fóra prou, en l’any 2018 el 20 per cent dels continguts empresarials seran escrits per màquines. En resum, molts canvis per al futur. La qüestió és si volem que les màquines substituïsquen treballs que ens agraden.

Comparteix

Icona de pantalla completa