Diari La Veu del País Valencià
El TS revisa hui l’absolució de Camps i Costa en la ‘causa dels trages’
Europa Press / València / Madrid

El tribunal es reunirà per estudiar el recurs presentat pel PSPV, que va exercir l’acusació popular en aquest procés, i que entén que va existir una “manifesta contradicció” entre els fets declarats provats per part dels membres del jurat i la sentència final. La Fiscalia no va recórrer l’absolució.

El ponent de la resolució serà el magistrat Juan Ramón Berdugo, i completaran la sala Carlos Granados, Joaquín Giménez, Manuel Marchena i Antonio Del Moral.

Encara que la resolució del jurat va ser recorreguda directament en cassació, sense existir abans sentencia del Tribunal Superior de Justícia corresponent, la decisió de l’alt tribunal pot perfectament revocar la decisió adoptada a València i condemnar els mandataris, han informat fonts de l’alt tribunal.

Un jurat integrat per sis homes i tres dones van decidir el 25 de gener de 2012, per cinc vots a quatre que Camps i Costa no eren culpables. El procés es va iniciar al febrer de 2009 quan la Policia va registrar la seu de l’empresa Orange Market a València, vinculada a la ʹtrama Gürtelʹ.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar 33.000 euros de multa per al president de la Generalitat per un delicte de suborn passiu impropi i la mateixa pena per a Costa; 24.750 euros per a l’excap de Gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret i 21.000 per a l’exvicepresident del Consell, Víctor Campos. El PSPV va demanar per a Camps fins a tres anys de presó i huit d’inhabilitació.

Amb la decisió del jurat es va donar la paradoxa que la condemna a l’exvicepresident del Consell, Víctor Campos i el que fóra responsable de Protocol de la Diputació de València i excap de Gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret va ser acceptada. Tots dos pagaren de conformitat una multa de 9.600 euros pels mateixos fets. El PSPV va recórrer la sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa