Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Sixto: ‘Per a UP-EUPV l’escola pública és i serà sempre una prioritat’
RedactaVeu / València

El candidat d’Unitat Popular-Esquerra Unida del País Valencià (UP-EUPV) al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha estat present aquest matí en el CEIP Les Arenes, on s’ha presentat per part de la Plataforma per L’Ensenyament Públic la manifestació que tindrà lloc el dissabte en defensa de l’escola pública i en contra de la LOMCE. Sixto ha defensat l’aposta de la candidatura d’esquerres per l’escola pública, universal, laica i gratuïta “ja que és l’única que garanteix l’accés de totes les xiquetes i xiquets a l’educació en igualtat de condicions”.

Així mateix, el candidat d’UP-EUPV s’ha compromès a derogar la LOMCE i a instar a la signatura d’un gran pacte d’Estat que garantisca que l’educació pública serà la prioritària en tota la Xarxa Educativa. En aquest mateix sentit, Sixto ha destacat el fet que la presentació de la manifestació s’haja realitzat precisament en el CEIP Les Arenes, únic centre educatiu públic del Cabanyal-Canyamelar.

“El col·legi es troba en una zona on l’escola concertada és la majoritària com a conseqüència de l’important suport de l’anterior govern valencià”, ha assegurat Ricardo Sixto, qui, a més, ha criticat el fet que els suprimiren aules d’infantil de 3 i 4 anys de la línia de valencià, “que encara no se’ls han retornat i que a la llarga, si no les recuperen, suposaria l’eliminació total del valencià en el centre, i tot açò sense oblidar les elevades ràtios que pateixen en les seues classes”.

Des d’UP-EUPV “considerem que és prioritari que es donen les condicions necessàries perquè aquest centre educatiu estiga en igualtat de condicions que la resta de col·legis de la zona on es troba i, per açò, el dissabte participarem en la manifestació en defensa de l’escola pública, que començarà a les 18 hores des de la plaça de Sant Agustí i recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat. “Per a UP-EUPV, l’escola pública és i serà sempre una prioritat”, ha conclòs Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa