Diari La Veu del País Valencià
Joan Cortés i Vicent Moreno opten a presidir Escola Valenciana
RedactaVeu / València

La Federació d’Associacions per la Llengua Escola Valenciana ha convocat el 19 de desembre al Centre Cultural de Xàtiva les 29 coordinadores que en formen part perquè trien, mitjançant sufragi, l’elecció del nou president d’Escola Valenciana per als pròxims quatre anys.

Cada entitat designarà els seus representants, després d’una assemblea entre tots els membres, i aquests representants votaran el president d’Escola Valenciana. L’actual president, Vicent Moreno, es presenta a la reelecció i l’altre candidat és el president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, Joan Cortés.

Ara com ara, Escola Valenciana es troba en una etapa de “canvi organitzatiu” amb la convocatòria d’uns comicis electorals a president que, com indiquen els estatuts de l’entitat, toca convocar cada quatre anys. “Una mostra del tarannà obert, democràtic, transparent, plural i participatiu del funcionament de l’entitat cívica en condicions d’igualtat”, defensen des d’Escola Valenciana.

Així, les associacions que formen Escola Valenciana tindran la possibilitat d’escollir entre dos candidats, Vicent Moreno i Joan Cortés, el nou president que encapçalarà Escola Valenciana durant una legislatura de quatre anys de durada, segons els estatuts.

Primera volta que hi ha dos candidats

Es tracta de la primera vegada que hi ha dos candidats a president i que Escola Valenciana convoca eleccions en el marc d’un procés estructural “que remarca la vessant participativa de l’entitat, en tant que fa evident la salut democràtica i les condicions d’igualtat amb què s’hi regeix”.

Joan Cortés i Vicent oreno durant una recent visita a l’Ajuntament d’Alzira.

La jornada electoral tindrà lloc el proper 19 de desembre al Centre Cultural de Xàtiva (carrer Palasiet, 15) a partir de les 10 hores i fins a les 14 hores i comptarà amb la participació dels delegats de les 29 entitats que constitueixen la Federació d’Associacions per la Llengua Escola Valenciana. En acabar la votació, hi haurà una roda de premsa per fer públic els resultats, segons ha anunciat l’entitat cívica en un comunicat de premsa.

Comparteix

Icona de pantalla completa