Diari La Veu del País Valencià
València es converteix en el centre de debat sobre el plurilingüisme real

RedactaVeu / València.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha inaugurat el ‘III Seminari Multidisciplinari sobre el Plurilingüisme a Espanya’, en el qual es proposarà el ‘Manifest per una Espanya plurilingüe’. També, a continuació, ha participat en una mesa debat sobre plurilingüisme amb experts en la matèria.

Aquest manifest de 10 punts pretén que es reconega i desenvolupe la pluralitat lingüística de l’Estat espanyol per tal d’impulsar la riquesa i la diversitat lingüística del conjunt de les autonomies. El document evidencia la realitat plurilingüe mundial i estatal i, a partir d’això, proposa que tots els ciutadans de l’Estat espanyol se senten plurilingües amb tots els seus drets lingüístics reconeguts.

Per acomplir aquest objectiu, s’ha proposat impulsar una llei estatal que garantisca el multilingüisme i regule específicament aquesta qüestió. A més, s’aposta per un ampli consens de totes les comunitats autònomes i els partits polítics perquè aquest manifest es puga aplicar.

En paraules del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, “el Consell de la Generalitat Valenciana està i estarà molt compromès amb el desenvolupament de polítiques públiques lingüístiques com un instrument d’integració, d’identificació i de cohesió social perquè totes aquelles persones que vivim a la Comunitat Valenciana arribem a sentir-nos realment com el que som, un poble bilingüe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa