Diari La Veu del País Valencià
Morera supera el ‘match ball’ però dimiteixen cinc membres de l’executiva del Bloc

RedactaVeu / València.

Alguns dirigents donaven per “mort” el secretari general dels Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, en una setmana decisiva per als nacionalistes amb l’amenaça d’una dimissió en bloc de l’executiva per la crisi oberta després del pacte de Compromís amb Podemos.

Però anit, després de la reunió de la direcció dels nacionalistes, Morera evità una gestora i la convocatòria d’un congrés extraordinari. Al final de la reunió dimitiren cinc destacats membres de l’executiva, Josep Melero, Eva Sanchis, Mònica Àlvaro, Òscar Peris i Teresa Garcia. Cal recordar que Consol Castillo, regidora de l’Ajuntament de València, i dona de Pere Mayor, va dimitir fa una setmana.

D’aquesta forma, el congrés ordinari del Bloc se celebrarà a la primavera de 2016 i així no interferir en el procés electoral del 20D i pel mandat de l’últim Consell Nacional.

Per altra banda, fonts del Bloc lamentaren la “filtració interessada i malintencionada” als mitjans de comunicació que l’eurodiputat Jordi Sebastià havia dimitit de l’executiva de Compromís, tot i que aquest dirigent forma part de la direcció de la coalició, amb veu i sense vot, i de forma simbòlica per ser eurodiputat, no com a membre nat.

Comparteix

Icona de pantalla completa