El gran dia de Raimon al seu poble: Xàtiva el nomena fill predilecte


RedactaVeu / Xàtiva.
 
L'acte institucional de nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat de Xàtiva se celebrarà hui 12 de novembre, a les 20'30h, al Gran Teatre de Xàtiva. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament. L'apertura de portes del teatre està prevista per a les 20h.

La delegació de Cultura ha variat la seua previsió inicial de dur a terme aquest acte a l'antic convent de Sant Domènec per l'expectació que ha despertat el reconeixement i, també, al fet que s'espera que aquesta cerimònia compte amb una massiva assistència de públic.

El programa d'actes per al reconeixement institucional començarà a les 20h, amb una recepció oficial al Museu de Belles Arts de la Casa de l'Ensenyança, on s'inaugurarà la instal·lació de l'escultura “La veu d'un poble. Homenatge a Raimon”, obra d'Andreu Alfaro donada per la seua família.

També, al mateix museu, s'inaugurarà una exposició d'obra gràfica creada per aquest escultor valencià al voltant de la figura del cantautor de Xàtiva. Aquesta mostra es podrà visitar a la sala d'exposicions temporals de la planta baixa de la Casa de l'Ensenyança.

Després, a les 20'30h, se celebrarà l'acte institucional de nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat, al Gran Teatre.
Serigrafies commemoratives d'Artur Heras

Com a símbol d'aquest esdeveniment, l'artista plàstic xativí Artur Heras ha creat una obra commemorativa anomenada “Cantarem la vida”. Heras ha cedit els drets de reproducció d'aquesta obra original a l'Ajuntament de Xàtiva.

El regidor Estellés ha agraït “tant a Heras com a la família Alfaro la possibilitat d'engrandir aquest esdeveniment aportant a la ciutat les seues obres. Açò quedarà en la memòria com al record d'un fet històric viscut a Xàtiva L'escultura “La veu d'un poble. Homenatge a Raimon” quedarà exposada a la Casa de l'Ensenyança i l'obra “Cantarem la vida”, d'Artur Heras, serà reproduïda amb una tirada de serigrafies i una altra d'off-set”.
 

 

Comentaris

Pep Meliana Meliana
4.
Raimon és el meu cantant favorit. He crescut sentint les seues cançons des de jovete. Raimon té 20 anys més que jo. Podria ser mon pare físic. És mon pare espiritual. Raimon és Ausiàs March, Espriu i tants més, Maiakovski i Víctor Jara.

Estic molt content que els traïdors del PP se n'hagen a pastar fang i que els nacionalistes i l'esquerra hagen permés el seu reconeixement a la Generalitat i Xàtiva malgrat els neo-fatxes de Ciudadanos de otro país, que no d'aquest. Mala gent que no respecte un cantant que és molt més grans que les seues misèries. Abans Franco, ara ells, sempre hi ha algú fent la mà. Rus, a podrir-se per lladre en presó.

Visca Raimon, la veu del nostre país.
  • 1
  • 0
Alfred Segú Núñez Barcelona
3.

Si, en un temps més fosc que aquest, Raimon fou un ale d'esperança i un raig de llum persistent per molts de nosaltres nascuts a la foscor. Gràcies Raimon pels teus anys de lluita i dignitat.

  • 2
  • 0
Miguel Princeton
2.
Com m’agradaria estar avui al teatre de Xàtiva ! quina ocasió per reconèixer el titànic esforç que ha fet Raimon per rescabalar la nostra llengua i cultura. Cal dir que molts d’aquells que avui som nacionalistes ho som en part inspirats per cançons, lletres i poemes escrites o musicades per Raimon. A mi, el poema ‘He Mirat Aquesta Terra’ (Espriu / Raimon) em va obrir el ulls ja fa un munt d’anys a un altra manera més intensa de sentir El País. Després vingueren tantes alteres com “El Meu Poble i Jo’ o “Inici de Càntic en el Temple’ etc. Encara avui, quan retorne a sentir-les, se’m posa la pell de poll i en venen llàgrimes als ulls. Gràcies Raimon.
  • 2
  • 0
carles països valencians
1.

enhorabona Raimon, t'estimem i eres digne d'eixe reconeiximent de la teua Xàtiva natal, anirem a apoiar-te els xativins, ens sentim molt orgullosos de la teua carrera artística per defendre llengua i drets com a poble. el nostre pais vol viure sense perdre la identitat ... perdre l'identitat és pedre les arraïls. gràcie per haver-nos espentat a viure la identitat, esta vesprà t'aplaudirem amb goig.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat