Diari La Veu del País Valencià
El gran dia de Raimon al seu poble: Xàtiva el nomena fill predilecte

RedactaVeu / Xàtiva.

L’acte institucional de nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat de Xàtiva se celebrarà hui 12 de novembre, a les 20’30h, al Gran Teatre de Xàtiva. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. L’apertura de portes del teatre està prevista per a les 20h.

La delegació de Cultura ha variat la seua previsió inicial de dur a terme aquest acte a l’antic convent de Sant Domènec per l’expectació que ha despertat el reconeixement i, també, al fet que s’espera que aquesta cerimònia compte amb una massiva assistència de públic.

El programa d’actes per al reconeixement institucional començarà a les 20h, amb una recepció oficial al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança, on s’inaugurarà la instal·lació de l’escultura “La veu d’un poble. Homenatge a Raimon”, obra d’Andreu Alfaro donada per la seua família.

També, al mateix museu, s’inaugurarà una exposició d’obra gràfica creada per aquest escultor valencià al voltant de la figura del cantautor de Xàtiva. Aquesta mostra es podrà visitar a la sala d’exposicions temporals de la planta baixa de la Casa de l’Ensenyança.

Després, a les 20’30h, se celebrarà l’acte institucional de nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat, al Gran Teatre.

Serigrafies commemoratives d’Artur Heras

Com a símbol d’aquest esdeveniment, l’artista plàstic xativí Artur Heras ha creat una obra commemorativa anomenada “Cantarem la vida”. Heras ha cedit els drets de reproducció d’aquesta obra original a l’Ajuntament de Xàtiva.

El regidor Estellés ha agraït “tant a Heras com a la família Alfaro la possibilitat d’engrandir aquest esdeveniment aportant a la ciutat les seues obres. Açò quedarà en la memòria com al record d’un fet històric viscut a Xàtiva L’escultura “La veu d’un poble. Homenatge a Raimon” quedarà exposada a la Casa de l’Ensenyança i l’obra “Cantarem la vida”, d’Artur Heras, serà reproduïda amb una tirada de serigrafies i una altra d’off-set”.

Comparteix

Icona de pantalla completa