Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV proposa un acord de legislatura per a revertir les retallades en educació  
RedactaVeu / València

També coincideix en les prioritats assenyalades: recuperació de polítiques socials i fi de les retallades. No obstant açò, considera que aquests pressupostos són solament l’inici d’una tendència que s’haurà de consolidar i potenciar la resta de la legislatura per a complir eixos objectius.

La FE CCOO PV coincideix que no solament la paralització de les retallades, sinó la seua necessària reversió, són un pas necessari i urgent per a eixir de la crisi sense abandonar les persones que més la pateixen. Es plantegen alguns objectius específics d’Educació fonamentals: extensió de l’ensenyament públic de 0 a 3 anys, increment progressiu de l’oferta d’FP, reducció de ràtios incrementant el nombre de professors, eliminació de barracons i pal·liar els efectes negatius que tindrà l’aplicació de la LOMCE.

La FE CCOO PV recalca la importància d’aquests objectius, encara que plantejarà les seues matisacions en els fòrums oportuns. L’extensió de la xarxa 0-3 anys haurà de tenir en compte el teixit social i l’oferta actual per a generar una autèntica xarxa pública que cobrisca les necessitats de la població.

L’extensió de l’FP haurà de fer-se mitjançant un model que no repetisca els errors comesos amb la implantació de l’FP bàsica i dual, que podem considerar ara mateix fracassades i necessitades de “reimplantació” i replantejament.

Un objectiu fonamental ha de ser la reducció de les ràtios en tots els nivells, la qual cosa implica un augment del professorat que hauria d’anar unit a una necessària i urgent estabilització de les plantilles. D’una altra manera solament s’estaria generant més professorat en precari o provisional, la qual cosa no contribueix a la consolidació d’equips i projectes educatius i va en detriment de la qualitat de l’ensenyament.

L’escenari serà, doncs, d’intensa negociació en un context de retallades brutals que van començar afectant durament les organitzacions sindicals, a les quals es va llevar més d’un 70 % de personal permanent. Serà necessari un acord de drets sindicals que permeta el treball en la cerca dels consensos que es reclamen en la Llei de pressupostos.

Comparteix

Icona de pantalla completa