Diari La Veu del País Valencià
Ruptura del pacte d’esquerres municipal a Llíria
Europa Press / València

Després de les eixides de l’equip de govern, les regidories que es quedaran vacants i en les quals han estat treballant els regidors i regidores de Compromís-MoVe els últims mesos són les d’Urbanisme, Benestar Social i Joventut, Cultura i Patrimoni Històric-artístic, Sostenibilitat i Medi ambient i la de Transparència i Govern Obert.

Així ho ha assenyalat en un comunicat en el qual ressalta que després de les eleccions municipals va assumir “el mandat que li va confiar la ciutadania de Llíria per a construir un nou govern que trencara amb les polítiques urbanicides i conservadores que el Partit Popular havia executat durant 12 llargs anys”.

Per açò, van decidir “contribuir per a donar lloc a un govern de canvi estable i fort” i van iniciar les negociacions amb el Partit Socialista “que establiren el marc de treball d’aquests pròxims quatre anys” amb l’objectiu de tenir “noves formes i aire fresc, però sobretot volíem fer política amb i per a les persones i tornar a fer de Llíria un municipi viu, actiu, cultural i sostenible”.

No obstant açò, ha afirmat que, “malauradament, i després d’uns mesos d’intenses i duríssimes negociacions”, “el PSOE ni tan sols ha volgut signar un protocol que ens servira de base per a establir un acord de govern”. “Compromís-MoVe per tant no té, per part del PSPV, cap garantia que efectivament s’aposte per un canvi de model tant polític com de ciutat, i on les persones i les empreses locals siguen els beneficiaris directes de les polítiques del nostre municipi”, ha manifestat.

Ni donar suport “ni ser còmplices”

Compromís-Move ha indicat que han de ser “fidels i coherents” amb la proposta programàtica per a Llíria “i no podem donar suport ni ser còmplices de projectes polítics que no trenquen amb les polítiques antisocials i urbanitzadores que ha desenvolupat fins ara el PP”.

“Per responsabilitat i compromís amb els nostres veïns i veïnes, no volem ni podem donar continuïtat a un model polític en el qual no creiem perquè ja s’ha demostrat que és un fracàs i una ruïna per al municipi i la seua ciutadania”, ha recalcat, per a afegir que no volen “enganyar ningú”.

Compromís-MOVE ha subratllat que tenen “les idees clares i és per tot açò que eixim del govern; perquè creiem en una Llíria democràtica, transparent, participativa, innovadora, sostenible i sobretot en una Llíria socialment justa”. En tot cas, afirmen que seguiran “treballant i donant suport als projectes i totes aquelles iniciatives que siguen beneficioses per al poble de Llíria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa