Diari La Veu del País Valencià
Els veïns d’Otos es tanquen a l’escola per les retallades de Català
RedactaVeu / Otos

Els veïns d’Otos han decidit tancar-se a partir de hui, i de manera indefinida, a l’escola del poble, com a primera mesura d’oposició a la Resolució de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de 2 d’abril de 2013, per la qual se suprimeix una aula i es lleven dos mestres d’educació primària a l’aulari d’Otos.

La supressió d’una unitat d’Educació Primària suposarà agrupar en una única aula els alumnes dels sis cursos de Primària. Aquesta situació fa impossible que el professor genere la interacció desitjada entre els alumnes dels diferents nivells, cursos i edats, resultant pràcticament impossible atendre com cal la diversitat en tots els nivells. “Tot açò afectarà greument la qualitat i el nivell d’aprenentatge”.

Amb mesures d’aquest tipus “es fomenta la desaparició de les escoles en zones rurals i s’afavoreix el despoblament dels xicotets municipis que, a poc a poc van perdent tots els serveis que tants anys han costat d’aconseguir”.

A més, la supressió d’una unitat anul·la un dels objectius de la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, que busca incrementar la relació dels alumnes amb el seu entorn i evitar les desigualtats entre alumnes en funció del lloc de naixement.

El passat dissabte dia 6 d’abril, l’Ajuntament d’Otos va convocar de manera urgent tots els veïns del poble per comunicar-los aquesta noticia.

La reacció unànime ha estat la mobilització immediata i la presa de totes les mesures possibles perquè es revoque aquesta injusta decisió. Tenen clar que no pararan fins que no aconseguisquen una resposta justa.

Comparteix

Icona de pantalla completa