Xàtiva trenca el silenci institucional nomenant Raimon fill predilecte de la ciutat

Dos concerts i una exposició completen els homenatges a l'artista a la seua ciutat de naixement, saldant un deute de gratitud amb el cantant


RedactaVeu / José Soler / ACN / Xàtiva.

Després d'anys d'oblit institucional, Raimon ha estat reconegut aquest dijous a Xàtiva (Costera), la seua ciutat, saldant així un deute de gratitud amb el cantant, segons que ha expressat l'alcalde Roger Cerdà durant el seu discurs.

L'Ajuntament ha distingit el cantant, que aviat complirà 75 anys, amb un acte institucional al Gran Teatre on se li ha concedit la medalla de Fill Predilecte en el marc d'un programa de desgreuge amb l'artista que s'ha iniciat amb la inauguració d'una exposició al voltant de l'escultura 'La veu d'un poble', donada per la família de l'escultor Andreu Alfaro al Museu de Belles Arts.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, entre altres autoritats, ha acompanyat Raimon en aquests actes.

Veure vídeo TV3 ací.
 

Raimon conversa amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, moments abans de l'acte institucional.
 
Després de la visita al Museu de Belles Arts, la comitiva s'ha desplaçat caminant fins al Gran Teatre on la formació juvenil de la Música Nova els ha rebut al hall amb una peça simbòlica escollida per a l'ocasió. Les autoritats, convidats i l'artista han entrat al recinte del teatre mentre sonava per megafonia 'D'un temps, d'un país'.

Les paraules del regidor de Cultura i del secretari executiu del Consell Valencià de Cultura han precedit la lectura de l'acord de l'Ajuntament de Xàtiva en ple pel qual se li ha imposat la Medalla de Fill Predilecte de la Ciutat de Xàtiva i el pergamí que acredita el nomenament.

L'auditori en peu ha ovacionat llargament un Raimon emocionat, que ha escoltat ja des del seu seient a l'escenari els parlaments de les diverses institucions. Han intervingut representants de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat de València, el Consell Valencià de Cultura i la Societat Musical 'La Nova', que li ha lliurat la seua Medalla d'Honor.


Raimon canta 'Al vent' amb la medalla de Fill predilecte de Xàtiva al final de l'acte institucional.

El cantant Raimon ha agraït la distinció amb un discurs on ha recordat el vot negatiu de Ciutadans al seu nomenament i el vot a favor, primer, i després en contra del PP. Raimon ha ironitzat sobre el fet que el PP primer hagi estat a favor i posteriorment ha passat a fer un repàs de totes les distincions que ha rebut. "Ara sóc Fill predilecte de Xàtiva, no sé si ho mereixo, el que sé és que sóc fill de Xàtiva, i Xàtiva és predilecta en el meu cor. Això no m'ho pot treure ningú. Ni el PP ni el Ciudadano ni el sursum corda, ha conclòs la seva intervenció".


Raimon amb les autoritats locals i el president Puig.

 
L'alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, ha iniciat el seu discurs proclamant l'estima de Xàtiva a Raimon i l'orgull de comptar-lo entre els més il.lustres dels seus fills. “ Amic Raimon. Avui estem duent a terme un acte de justícia. Tu ets la principal figura de l'àmbit cultural que la nostra ciutat ha donat a les últimes dècades. Per fi ha arribat el moment de que la teva pàtria et reti l'homenatge que veritablement mereixes, ha afegit, assenyalant que la ciutadania tenia un deute de gratitud amb tu”. 

Cerdà ha remarcat la trajectòria artística i el compromís de Raimon, i ha assenyalat que l'acte suposa “l'inici d'un nou temps i que no hagués estat possible mesos enrere, així com l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. Amb aquest acte simbolitzem que la societat d'avui és diferent, que ha hagut un canvi significatiu i que les persones que estem al front de les institucions hi estem per esforçar-nos al màxim i que tenim clar quines són els nostres arrels, d'on venim i cap on anem”, ha dit.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que al llarg del seu discurs ha lloat amb frases de les seves cançons el compromís polític de l'artista i el haver fer-nos sentit tantes emocions. Puig ha agraït “en nom dels valencians per haver parlat i cantat tantes vegades per tots nosaltres". El cap del Consell ha dit que "comença un nou temps en el qual també estarà present Raimon per a les noves generacions". 

És l'inici a tres dies de reconeixements, que es completen amb dos concerts i una exposició al voltant de l'escultura 'La Veu d'un Poble', donada al museu de la ciutat per la família d'Andreu Alfaro, i que compta amb dibuixos i dissenys de les portades dels seus discos.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat