Diari La Veu del País Valencià
Oltra sobre les paraules del Rei: ‘La Constitució es complirà, però també es pot canviar’

RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ha recalcat aquest divendres, respecte a les paraules del Rei Felipe VI davant el procés sobiranista català, que “la Constitució es complirà, però també es pot canviar”. “La llei està per a complir-la, però la política també està per a canviar la llei”, ha constatat.

Oltra s’ha referit així en la roda de premsa posterior al ple del Consell a les paraules d’aquest dijous del mocarca Felipe VI en les quals va advertir que el poble espanyol “no està disposat al fet que es pose en qüestió la seua unitat, que és la base de la seua convivència en pau i llibertat”. “La Constitució prevaldrà, que ningú ho dubte”, va afirmar.

En aquest sentit, ha comentat: “M’agraden aquestes paraules perquè en la Constitució es garanteix el dret a l’habitatge, al treball, a les persones amb discapacitat a tenir una vida digna, garanteix la igualtat entre homes i dones. M’agrada que diga que la Constitució es complirà perquè fa uns quants anys que s’incompleix”.

No obstant açò, referent a Catalunya ha subratllat que la Constitució “es complirà, òbviament, però també es pot canviar”. De fet, ha constatat que “les lleis es compleixen i també es canvien” perquè, ha apuntat, “si les Constitucions no s’hagueren canviat mai, les dones seguirien sense poder votar; els xiquets seguirien treballant; i la societat no haguera evolucionat, seríem menys civilitzats”.

“Jo sempre tinc l’esperança que podem seguir avançant, canviant lleis, la constitució, ser més civilitzats i sobretot afavorint espais de convivència amables on la gent convisca no perquè se l’obliga sinó perquè vol”, ha apuntat. Així, ha assenyalat que açò ho va explicar “molt bé” el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una sessió de control: “la llei està per a complir-la, però també la política també està per a canviar la llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa