Diari La Veu del País Valencià
Els crítics del Bloc exigeixen democràcia, però ‘anem a mort amb Baldoví’
RedactaVeu / València

El pacte electoral de Compromís amb Podem per al 20-D ha provocat ja set dimissions de membres de l’executiva del Bloc: Consoll Castillo, Jordi Juan, Josep Melero, Eva Sanchis, Mònica Àlvaro, Òscar Peris i Teresa García, a més de la “dimissió simbòlica” de Jordi Sebastià, que pertanyia en la seua condició d’europarlamentari. Enric Morera va aconseguir, dimecres passat, evitar la convocatòria urgent d’un Congrés extraordinari i ajornar fins a primavera la celebració d’un Congrés ordinari de l’organització, però no ha aconseguit calmar les crítiques.

L’eurodiputat Jordí Sebastià, i la resta de membres crítics del Bloc, han presentat la seua posició no tant de desacord amb el pacte electoral amb Podem, com el seu rebuig al procés “que no ha respectat la voluntat de les bases. No volem que açò torne a passar. Cal canviar el model per a afavorir la democràcia interna”.

El corrent ha elaborat un manifest #MésCompromis, al qual ja s’han sumat més de 500 persones, en què expressen el seu desacord amb la forma amb què s’ha arribat a l’acord amb Podem ja que “no ha tendit les necessàries garanties democràtiques i no s’ha respectat la voluntat de la majoria que desitjava presentar-se com a Compromís”.

Foto: ACN.

Jordi Juan ha assegurat que “les dimissions tenen com a objectiu ser coherents i assegurar processos democràtics que reflectisquen la voluntat de les bases. És un senyal de protesta, però no abandonarem el vaixell. Estem a mort amb Joan Baldoví i ens deixarem la pell a donar suport aquesta candidatura electoral. Constatem que l’executiva actual del Bloc no funciona i està situació és insostenible (després de les dimissions). El que volem és un partit fort, una executiva forta amb càrrecs orgànics diferents als càrrecs institucionals”.

Per a la regidora de València, Consoll Castillo, “volem representar també a molts independents (Gent de Compromís) que no han pogut expressar la seua opinió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa