Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià se solidaritza amb el poble francés per la massacre de París
L. Part / Agències / València

El País Valencià ha demostrat de nou aquest dissabte ser un poble amb un sentit caràcter solidari i ha eixit al carrer per tal de participar en les decenes de manifestacions i actes convocats arreu del nostre territori per institucions autonòmiques, municipals i col·lectius ciutadans amb l’objectiu de mostrar i la seua solidaritat amb el poble francés i expressar la seua repulsa i condemna a les massacres perpetrades la nit del passat divendres a París que estan convulsionat el món.

Al cap i casal del País Valencià, milers de ciutadans i ciutadanes han omplit de gom a gom aquest dissabte la plaça de la Mare de Déu de València com a mostra de suport al poble francés pels atemptats, en un acte en el qual han guardat tres minuts de silenci en solidaritat amb les víctimes i en el qual un quartet de corda ha interpretat l’himne nacional francès, La Marsellesa.

La concentració celebrada a València ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra; l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, entre altres. A l’acte han assistit també el cònsol de França Pablo Broseta; els consellers de l’Executiu valencià, els síndics dels grups parlamentaris en les Corts, i els portaveus dels grups municipals. El cònsol francés a València, Pablo Broseta, i el director del Liceu Francés de València, Gilles Almosnino, que ha pronunciat el seu discurs en francès. Broseta ha destacat “el suport que els ha transmès -als francesos- el poble valencià” i el “sentiment de repulsa als atacs”. Almosnino, ha dit que “França es mantindrà, recolzada per la llei” i “que lluitarà contra el terrorisme amb les armes de la democràcia”.

El Govern del País Valencià i també el conjunt de formacions polítiques i ciutadans i ciutadanes s’ha posat de forma decidida “al costat del poble francés” per tal de manifestar la seua “repugnància i condemna” pels atemptats a París, els quals han deixat fins el moment un dramàtic balanç de 129 morts i més de 300 ferits.

A més, l’Executiu valencià ha demanat no oblidar a les milers de persones que “fugen de l’horror”.

Declaració institucional del Consell del País Valencià

Moments abans de la celebració de les concentracions, el ple del Consell, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat una declaració institucional en la qual expressa la seua condemna a “qualsevol violència o terrorisme”, tal com ha llegit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, en el Palau de la Generalitat, acompanyada del president, Ximo Puig, qui ha demanat “no caure en l’error d’identificar l’Estat Islàmic amb l’Islam”.

A més del de València, s’han celebrat actes de condemna dels atacs terroristes a les portes dels ajuntaments d’Alzira, Burjassot, Vila-real, Xàtiva, Pedreguer, Oriola, Godella i Elda, entre altres localitats de les diferents comarques del territori del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa