Gent de Compromís exigeix un Congrés constituent i una reformulació de la coalició

Els independents o adherits de Compromís, agrupats amb les sigles de Gent de Compromís, han alçat la veu davant la situació després de la coalició amb Podemos i després que aquesta corrent votara en contra de la confluència amb la formació de Pablo Iglesias.
16 novembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València

L’ Assemblea extraordinària de Gent de Compromís celebrada el 15 de novembre ha redactat i aprovat un manifest que demana a l’executiva de Compromís la celebració d’un Congrés constituent, la reformulació democràtica de la coalició i una participació transversal territorial sobre el futur de la formació. Heus ací el text íntegre aprovat:

Així aquesta corrent ha llançat un manifest on fa una crida a l’adhesió a un manifest on demanen:

1- Instem a l’Executiva Nacional de Compromís a convocar un Consell General de Compromís on es vote la convocatòria d’un Congrés Constituent de Compromís per a comptar amb una organització cohesionada i democràtica en la qual es troben representades les diferents sensibilitats que enriqueixen Compromís.

2- En qualsevol cas, promourem un procés de participació transversal a nivell comarcal on totes les persones membres de Compromís puguem expressar el nostre parer sobre el futur de l’organització.

3- Exigim que es garantisca en tot el procés de reformulació de l’organització, que les persones que no formen part de cap partit fundador (Gent de Compromís i altres partits i col·lectius adscrits a la coalició) puguen participar en igualtat de condicions que la resta.

4- Reclamem respecte a la legitimitat democràtica mitjançant la constitució de la Comissió de Garanties prevista en les Normes i Bases de Compromís.
 

next