Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent demana als propietaris del disseminat que s’enganxen a la xarxa de sanejament
RedactaVeu / Ontinyent

Evitar problemes de salubritat i amortitzar les inversions fetes en els nous col·lectors públics d’aigües residuals. Amb aquests objectius, el Govern d’Ontinyent encetarà una campanya informativa entre els veïns del disseminat, que començarà amb l’enviament de vora 400 cartes a propietaris de parcel·les susceptibles de connectar-se als col·lectors construïts als últims anys al Camí de les Boles, el Camí de la Moneda i prop de la Urbanització del Pilar, on se’ls indicarà els avantatges de tenir aquest servei, els tràmits a realitzar i el cost de la connexió i del manteniment.

La coordinadora de l’Àrea Municipal de Territori, Rebeca Torró, presentava la campanya en una roda de premsa on explicava que “el Govern d’Ontinyent vol parlar del disseminat no com un problema, sinó com un dels nostres valors col·lectius”.

En aquest sentit, recentment s’ha implantat el Sistema de Localització de Vivendes del Disseminat (Sistema LANDIS), que permet als serveis de seguretat i emergència localitzar les parcel·les de manera ràpida i efectiva; i ara s’enceta aquesta campanya per tal que els veïns de les zones amb col·lector siguen conscients dels avantatges amb que compten: “Amb l’esforç de tots poden evacuar les aigües fecals de manera controlada i deixar en el passat pous cecs i altres alternatives més cares econòmicament i mediambientalment”, destacava Rebeca Torró.

La regidora posava com a exemple l’obra del Camí de la Moneda, que va tenir un cost de prop d’un milió d’euros, qüestionada per molts veïns de la ciutat, que no entenien com l’anterior Equip de Govern del Partit Popular obligava la Generalitat a gastar-se vora un milió d’euros en fer un col·lector d’aigües fecals i un altre de pluvials al Camí de la Moneda.

“Per part d’aquest Govern sempre hem dit, i no ens hem amagat, que es tractava d’una actuació que ara no tocava. Són obres que ningú no demanava i pensem que eixe milió s’haguera pogut destinar molt bé a reasfaltar íntegrament la ciutat, que mira que ens han deixat clots. Però, tot i això, com hem de ser responsables i tractar de rendibilitzar al màxim aquesta obra”, assenyalava Rebeca Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa