València acull el Festival Internacional d’Art sonor i electroacústica ‘Punto de encuentro’

La XXII edició del festival tindrà lloc del 19 al 25 de novembre a diferents indrets com la seu de l’SGAE, el Conservatori Superior de València, la facultat de Belles Arts de la UPV i el Teatre Rialto.
16 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

La ciutat de València acull la XXII edició del Festival Internacional d’Art Sonor i electroacústica ‘Punto de encuentro’  el qual tindrà lloc del 19 al 25 de novembre a diferents indrets de la ciutat: Centre Cultural de l’SGAE, Conservatori Superior de Música de València, Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i Teatre Rialto. Aquest festival d’àmbit internacional és un dels més importants per la seua transversalitat tant geogràfica com per la diversitat de disciplines d’avantguarda que s’hi mostren i participen. Compta amb cinc seus arreu de l’estat, essent València una de les seus principals.

El festival promogut per ‘l’Asociación de música electroacústica de España’ té una doble vessant: divulgativa i pedagògica. Per una banda,  pretén donar a conèixer diferents manifestacions artístiques, naturalment esdevingudes hui al marge dels cànons musicals ortodoxos, de diferents creadors que treballen amb el so i l’electrònica com a material interdisciplinar. Per altra, apropar a la ciutadania en general diferents recursos o mecanismes amb els quals poder esdevenir creadors o si més no crear interès per la manifestació sonora.

En la vessant divulgativa conviuen diferents conceptes, ja que d’una banda el festival compta amb diferents propostes musicals de creadors sonors i intèrprets valencians i, per altra, compta amb la participació i mostres de creadors d’altres àmbits geogràfics com els americans Richard Garet, Jef Chippewa, Gustavo Matamoros i Jaime Oliver.

En la vessant pedagògica el festival portarà a terme diferents tallers d’aprenentatge la finalitat dels quals serà introduir-nos en el món creatiu per acabar participant del fet sonor des de diferents disciplines creatives com són els tallers de Soundcool a càrrec d’Adolf Murillo, de Soundpainting a càrrec d’Òscar Vidal o electrònica sorollista a càrrec de Bartolomé Moreno.

L’accés als concerts/mostres sonores i electroacústiques és gratuït fins completar aforament. Per poder participar dels tallers gratuïts cal fer prèviament la inscripció, a la web de l’AMEE on podran veure tota la programació detallada.


 
next