Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València guarda cinc minuts de silenci en record de les víctimes de París

RedactaVeu / València.

Centenars de membres de la comunitat universitària s’han concentrat, aquest dilluns, als diferents campus i centres de la Universitat de València per a guardar cinc minuts de silenci en record de les víctimes i condemna dels atemptats de París. També les banderes dels edificis oficials de la Universitat onejaran a mig pal al llarg del dia de hui. La Universitat ha fet públic un comunicat oficial de condemna dels atemptats i de solidaritat amb les víctimes.

El comunicat oficial de la Universitat de València diu el següent:
LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, EN SOLIDARITAT AMB FRANÇA
La Universitat de València, d’acord amb els seus Estatuts, està al servei del desenvolupament intel·lectual i material dels pobles, del progrés del coneixement, de la pau. Com a institució pública, la Universitat s’ha expressat en reiterades ocasions, i a través dels seus òrgans de govern, en contra de l’ús de la violència i ha condemnat tots els actes de terrorisme.
La Universitat de València és una institució europea i oberta al món que té establits acords de col·laboració amb universitats franceses i imparteix conjuntament programes de doble titulació de grau amb institucions universitàries de Nantes i Marsella, i programes de màster oficial amb universitats de París, Bordeaux, Toulouse i Lille. Com a segona universitat d’Europa en recepció d’estudiants Erasmus, compta entre els seus estudiants amb vora tres-cents estudiantes i estudiants francesos que cursen estudis de grau, així com estudiants de màster oficial i de doctorat.
A totes elles i ells la Universitat els expressa la seua solidaritat, que ha estat transmesa a l’ambaixada de França, l’Institut Francés de València i a cadascuna de les universitats amb les quals es mantenen vigents convenis de cooperació acadèmica.
El Consell de Direcció de la Universitat de València, junt amb les seccions sindicals de CC. OO., STE-PV, U.G.T. i C.G.T., inviten a la comunitat universitària a expressar la seua solidaritat amb el poble francés, fent 5 minuts de silenci a les 12 hores, unint-se així a la convocatòria de les forces sindicals i a l’aturada de l’activitat que tindrà lloc a tota França i que, simbòlicament, es produirà a la Université Paris-Sorbonne, atés que entre les víctimes es troben nombrosos estudiants i professorat, segons s’ha assenyalat en un comunicat.
Les banderes dels edificis oficials de la Universitat de València onejaran a mig pal al llarg de la jornada del 16 de novembre com a mostra de condol i solidaritat, mentre que la web de la Universitat de València continuarà mantenint, com ha fet des del dissabte 14 de novembre, el missatge de solidaritat, record de les víctimes i condemna dels atemptats.

Comparteix

Icona de pantalla completa