Diari La Veu del País Valencià
‘Un dia amb Tio Fredo’, amb la banda de Real, un nou espectacle d’humor en clau bandística
RedactaVeu / Real.

La Societat Unió Musical Lira Realense ha començat la seua nova temporada de concerts retent homenatge a la nostra terra i les seues tradicions en un gran espectacle ple d’alegria i humor. El nou projecte organitzat per la societat musical de Real, Un dia amb Tio Fredo (de quasi dues hores de duració) no va poder tindre millor acollida entre un públic exigent i amb un ajuntament bolcat amb la cultura i acostumat a concerts i actuacions de primera classe. Un dia amb Tio Fredo és el resultat de moltes hores de treball que va veure la llum fa unes setmanes on “cadascun dels artistes van oferir les millors maneres de fer”, com Vicent Artur Moreno comentaria en finalitzar la funció.

Vicent Artur Moreno, escriptor, doctor en comunicació audiovisual i llicenciat en història de l’art i arqueologia, va delectar aleshores l’audiència amb unes paraules de presentació dignes dels filòsofs clàssics més consagrats: “Ens trobem en una llunyana galàxia… va començar, una galàxia en què tots els seus planetes es van alienar sota la direcció artística i musical del mestre David Moltó Romero, que amb gran experiència i encert va liderar la Banda Simfònica i els diferents solistes per a acompanyar el protagonista, un dels més volguts showmans de l’escena valenciana, Alfredo Roselló, més conegut per Tio Fredo”. El carismàtic humorista, que tan sols va necessitar unes poques paraules per a fer sonar els primers aplaudiments, va completar una gran actuació amb les seues enginyoses lletres.

Tio Fredo amb la banda simfònica de la Societat Unió Musical Lira Realense amb la direcció de Vicent Moltó.

Aquest nou espectacle compta amb les cançons que Tio Fredo dedica als productes i gastronomia valencians, moltes d’elles a hores d’ara esdevingudes clàssics en el gènere humorístic musical. Així, es poden escoltar Suc de taronja, L’arròs al forn, El blues de l’all i pebre i El rock de la paella, altres versades sobre tradicions i esports com Els caliquenyos, La cassalla i El joc de la pilota valenciana i festes com Sant Antoni del Codonyer, El Rock de la Falla i La festa de Sant Roque, però que també combina interpretacions instrumentals com la Malaguenya de Barxeta, on especialment el dia de l’estrena van brillar els seus solistes David Almerich (saxo), Sergio Pérez (trompeta), i Paco de Domingo i Raimon Llobregat (dolçaines). Tio Fredo, amb el guitarró, també inclogué La casa vella. Molt emotiva va ser la interpretació de l’arranjament de La lluna i la Pruna del cantant de la localitat Paco Muñoz, qui també es trobava entre el nombrós públic.

Aquest espectacle en què s’aposta per la barreja de l’humor, la música tradicional i el context musical simfònic, seguint alguns paral·lelismes que tant popularitzà el Botifarra amb diferents bandes d’arreu del país, ara compta amb Tio Fredo i la banda simfònica de la Societat Unió Musical Lira Realense, talment Un dia amb Tio Fredo, l’estrena del qual comptà amb invitats d’honor com Rafael Sanz-Espert director de la Banda Simfònica Municipal de Madrid, Ramiro Segrelles pintor i compositor o Lluís Planes Mestre mecenes de la música i la cultura valenciana. A més a més l’espectacle dirigit pel titular de la societat musical David Moltó guanyà mèrits ja que el recapte fou per una bona causa en favor dels estudiants de primària de Real.

Ramiro Segrelles, Lluís Planes, David Moltó i Tio Fredo.

Comparteix

Icona de pantalla completa