Diari La Veu del País Valencià
Les Corts rebutja l’esmena a la totalitat del PP a la llei de pressupostos de la Generalitat
ACN / València

El pressupost amb xifres consolidades augmenta un 0,9%, fins als 18.370 milions d’euros. Sense incloure els organismes dependents del sector públic, és de 17.155 milions, un 0,2% més que l’any anterior. Als nous pressupostos s’inclou la previsió que el govern espanyol destine una inversió de 1.300 milions extraordinaris d’urgència fins que no s’aprove el nou model de finançament.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha presentat els pressupostos a la cambra com els comptes “del canvi” i ha remarcat el seu gir social. Soler ha defensat el caràcter “reivindicatiu” dels pressupostos en relació amb el finançament i el compliment dels compromisos de la Llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA).

“Són uns pressupostos que recuperen les polítiques socials a favor dels sectors socials més desfavorits, a més d’impulsar el canvi cap a un model productiu que permeta millorar la competitivitat del nostre teixit productiu en un món globalitzat”, ha dit el conseller.

Soler s’ha referit al FLA, uns recursos d’auxili que “han costat 1.468,92 milions d’euros només pels interessos dels crèdits obtinguts de l’Estat espanyol, tot per suplir el dèficit de finançament i de les bestretes a compte que l’Estat sempre calcula a la baixa, retenint els nostres diners durant dos anys “.

En defensa de l’esmena a la totalitat, el diputat del PP Rubén Ibañez ha qualificat els pressupostos de “ficticis” i ha criticat que no ajudaran a crear ocupació. Ibañez ha assenyalat que els 1.300 que s’inclouen com a ingressos previstos per part de l’Estat per pal·liar l’infrafinançament són un “engany” als valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa