Oltra acusa el govern de Rajoy de ‘no tindre interès’ en assumir refugiats

“Existeixen dos milions de refugiats a Turquia, més d'1,5 milions al Líban i problemes en les illes gregues i, davant d’això, Espanya ha portat 12 persones”, denuncia la vicepresidenta.
18 novembre 2015 01:00h
Refugiats sirians al camp de refugiats d'Al-Zaatri a la ciutat de Mafraq, a Jordània, prop de la frontera amb Síria.
RedactaVeu / EP / València

“El Govern d'Espanya no té interès en acollir refugiats”, segons ha assenyalat Oltra. Aquesta és la conclusió que va extraure aquest passat dimarts de la reunió que va mantenir a Madrid amb la secretària d'Estat d'Immigració. La vicepresidenta ha detallat que existeixen dos milions de refugiats a Turquia, més d'1,5 milions al Líban i “problemes en les illes gregues”. “I davant d'açò, Espanya ha portat 12 persones. És un fracàs com a civilització perquè el mar Mediterrani no pot ser la fossa comuna en què l’estem convertint", ha agregat a preguntes dels mitjans a Alacant durant la inauguració de la 'Jornada sobre protecció a la infància: Noves oportunitats', organitzada pel Síndic de Greuges.

Per a açò, ha continuat, el Consell té “tota una bateria de propostes, tenim albergs preparats, una partida pressupostària, tenim un vaixell que ens ofereix Baleària per a desplaçar 1.100 persones per cada viatge...".

El govern de Rajoy “no està a l’altura”

Així, ha lamentat que el Govern espanyol “sembla que no té interès” que es puga dur a terme i ha considerat que els ciutadans “sí tenen una solidaritat i una predisposició a l'acolliment i crec que el Govern no està a l'altura”.

next