Diari La Veu del País Valencià
Adhesions a les distincions de Medalla d’Or i Filla Predilecta d’Alcoi a Isabel-Clara Simó
RedactaVeu / Alcoi

A hores d’ara ja són més de 80 les adhesions d’entitats i particulars que ha rebut l’Ajuntament , i segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “el nombre d’adhesions que estem rebent mostra la importància que té Isabel-Clara Simó dins l’àmbit de la cultura”.

És una de les escriptores en llengua catalana més importants i reconegudes. Ha escrit una cinquantena de llibres en l’àmbit de la poesia, la novel·la, la narrativa breu, el teatre, la narrativa infantil i juvenil, la crítica literària, la investigació i l’assaig. A més, el seu caràcter proper i la seua marcada personalitat l’han fet ser una de les creadores més volgudes i estimades del nostre territori.

Universitats com les d’Alacant, Pompeu Fabra, Barcelona o Politècnica de València-Campus Alcoi; ajuntaments com l’Alqueria d’Asnar i Muro; administracions com la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona o la Diputació d’Alacant; entitats culturals com Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià, Consell Valencià de Cultura, Acadèmia Valenciana de la Llengua o Institut d’Estudis Catalans; sindicats com CCOO i UGT del País Valencià; centres formatius com els IES Pare Vitòria i Andreu Sempere; associacions de veïns com les de Zona Nord i Centre; grups polítics i particulars s’han adherit a la iniciativa.

Segons Jordi Tormo, “es tracta d’entitats d’arreu del domini lingüístic de la nostra llengua amb distintes finalitats i objectius, però que reconeixen així el treball constant en la promoció i defensa de la llengua comuna i de la cultura que realitza Isabel-Clara Simó en la seua activitat constant com a escriptora i professora. A més, aquestes distincions són un clar reconeixement a la seua activa defensa de valors com la pau o el feminisme”.

El proper dia 15 d’abril, l’Ajuntament d’Alcoi en Ple votarà les distincions de Medalla d’Or de la Ciutat i Filla Predilecta d’Alcoi a Isabel-Clara Simó que a hores d’ara compta amb l’aprovació de tots els grups polítics i regidors no adscrits de l’Ajuntament i serà el dissabte 27 d’abril a les 18 hores quan Isabel-Clara Simó rebrà aquestes distincions en un acte protocolari que tindrà lloc al Saló de Plens.

Jordi Tormo ha fet una crida a totes aquelles persones i entitats que vulguen formalitzar la seua adhesió que ho facen mitjançant un escrit que es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament, i que s’ha de remetre abans del dijous 11 d’abril al registre municipal.

Al següent enllaç és on es pot descarregar el formulari d’adhesió:

Model adhesió a Isabel-Clara Simo

>

Entrevista de laveupv.com a Isabel-Clara Simó

Comparteix

Icona de pantalla completa