FE CCOO PV demana finançament per incloure la carrera de personal de les universitats

La Federació d'Ensenyament del sindicat reclama la inclusió en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de la carrera professional del personal de les universitats públiques. És l'únic no contemplat en la llei de pressupostos per a l'any 2016 la qual
18 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

FE CC.OO PV denuncia que el personal de les universitats públiques valencianes és “l'únic no contemplat” en la llei de pressupostos de la GVA per a l'any 2016 per a la implantació i desenvolupament de la carrera professional com demana la legalitat vigent.

Després de l'acord en la Mesa de Negociació, tant el sector de l'administració de la Generalitat Valenciana, com el de Sanitat i el de Justícia disposen o disposaran de pressupost suficient per a implantar, aplicar o desenvolupar la carrera professional al seu personal l'any 2016. “No així el d'universitats que ha sigut exclòs totalment per la Conselleria d'Educació, cosa que impedeix la implantació d'aquesta carrera professional i la seua conseqüència immediata, com és l'avaluació de l'acompliment; mecanisme que cerca millorar i incrementar l'eficàcia en el servei públic”, segons la Federació.

CCOO considera que “no hi ha cap explicació” –de fet la Conselleria d'Educació no l'ha donat- que justifique aquesta decisió per part del conseller Marzà, més quan l'import que s'ha de pressupostar és de 6 milions d'euros per al 2016, sobre un pressupost total de 4.296 milions d'euros de la Conselleria (un 0,001%)”.

A més, el sindicat pensa que aquesta decisió esdevé un “greuge comparatiu sense precedents ni justificació”, i exigeix als equips de govern de les universitats, al president de la Generalitat Valenciana, a la Conselleria d'Educació, “així com a tots els Grups parlamentaris que ens representen en les Corts Valencianes, el reconeixement i la inclusió en els Pressupostos de la Generalitat del 2016 dels mecanismes pressupostaris suficients per a la implantació de la carrera professional en el sector universitari”.


 
next