Diari La Veu del País Valencià
Amb la meitat de treballadors hi haurà prou per a fer el nou Canal 9
RedactaVeu / ACN / València

El comitè d’experts de les universitats de comunicació valencianes planteja un model de radiotelevisió amb una plantilla reduïda, al voltant de la meitat de l’antiga plantilla de Ràdio Televisió Valenciana (que comptava amb uns 1.600 treballadors), tal com s’indica al document que marca les bases per a la renovació de l’espai comunicatiu valencià i la restitució del servei públic de radiotelevisió. El document ha estat lliurat aquest dimecres al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en un acte a les Corts on ha estat present el president de la cambra, Enric Morera, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, i els portaveus de tots els partits amb representació parlamentària. La pròxima setmana quedarà constituïda la comissió parlamentària on es treballarà el document i la proposició de llei per recuperar la ràdio i televisió públiques.

Abans però ha de ser sotmès al criteri del Fòrum Social de l’Audiovisual, format per extreballadors de RTVV i la Taula de l’Audiovisual, segons ha explicat el síndic de Podemos, Antonio Montiel, impulsor d’aquest estudi del comitè d’experts, que podran fer “esmenes i observacions” abans de lliurar-lo a la comissió parlamentària.

Montiel ha afegit que “en paral·lel, el PSOE ha de retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei de tancament i que l’Audiència Nacional haurà d’aixecar la suspensió del procediment laboral per tenir una sentència sobre si l’anterior Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) va ser o no correcte”.

Comitè d’experts.

El document que s’ha presentat aquest dijous aborda tot un sistema audiovisual valencià, segons ha explicat el catedràtic de Periodisme de la Universitat de València, Josep Lluís Gómez Mompart, amb continguts nous “que tindrà molt poc a veure amb el que existia”. El catedràtic ha incidit que les maneres d’abordar els continguts “seran diferents”. Sobre la dimensió i el finançament de la plantilla, Mompart ha dit que “serà l’empresa la que decidirà en funció del model que s’aprove.

Sobre el procés de contractació, el document indica que ha de ser transparent i obert tant als treballadors de l’antiga RTVV com a altres professionals, respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa