Diari La Veu del País Valencià
L’AVL celebra per primera vegada una Jornada de Portes Obertes el 29 de novembre
RedactaVeu / València

És la primera vegada que l’AVL convoca una jornada d’aquestes característiques, oberta a la societat valenciana, i particularment als usuaris de la llengua pròpia amb interés per conèixer de prop la institució normativa del valencià que presideix Ramon Ferrer.

La jornada començarà a les 11 del matí a la sala d’actes del monestir amb una salutació de benvinguda a càrrec del seu president, seguida de la projecció d’un audiovisual de divulgació sobre la institució i diferents documentals referits a alguns dels personatges distingits com a Escriptor de l’Any.

El claustre de Sant Miquel serà l’espai comú on les visites podran contemplar l’exposició itinerant sobre Carles Salvador i també la realitzada amb motiu de l’any dedicat a la figura de Vicent Andrés Estellés. Igualment, la sala permanent d’exposicions de la Biblioteca Valenciana estarà oberta als visitants.

Simultàniament, el públic assistent podrà accedir, acompanyats pels guies, a les diferents dependències del monestir obertes a les visites, així com la sala de juntes, on els membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebren les sessions plenàries. Per a visitar Sant Miquel, els interessats s’hauran d’inscriure quan arriben al recinte.

Al migdia, l’Acadèmia ha programat un espectacle infantil amb contacontes i cançons tradicionals valencianes, a més d’un taller per a xiquets, que tindrà lloc en una de les torres del monestir. El visitant també trobarà un punt de venda de llibres amb les últimes novetats editorials de la institució.

El punt i final de la Jornada de Portes Obertes el posarà el cantant de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra, que oferirà un recital per a tots els assistents a la dessacralitzada església de Sant Miquel. Finalment, el públic rebrà a l’eixida una bossa amb diversos materials de l’AVL com a record de la visita a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa