Diari La Veu del País Valencià
Política Lingüística convoca les ajudes per al foment del valencià als mitjans de comunicació
RedactaVeu / València

Aquestes subvencions posen de relleu el compromís de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en la promoció i foment de l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat valenciana com a element cohesionador. A més, en paraules del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, “aquestes ajudes volen atendre la pluralitat comunicativa del nostre territori i beneficiar el màxim nombre possible de mitjans de comunicació disposats a comunicar en la nostra llengua”.

Les ajudes suposen un total d’1’5 milions d’euros que es repartiran en 500.000 euros per a empreses radiofòniques, 250.000 euros per a empreses televisives i 750.000 euros per a premsa en paper i digital. Podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes les empreses que emeten o difonguen el seu treball a l’àmbit valencià i que no hagen rebut altres ajuts per a la mateixa finalitat i per al mateix període. Com a novetat, a més, Rubén Trenzano ha anunciat que la partida per al foment del valencià en mitjans de comunicació s’ha ampliat fins als 2,6 milions d’euros per al 2016.

En el cas concret de les ajudes per a premsa, serà requisit indispensable que el mitjà tinga un tècnic o assessor lingüístic amb coneixements de valencià de nivell C2 segons el Marc Europeu de Referència per a les Llengües o que els redactors compten com a mínim amb un nivell C1 de valencià. En aquest sentit, Rubén Trenzano “entén que aquestes ajudes són fonamentals per a caminar cap a la normalització del valencià en un àmbit clau com és els mitjans de comunicació”.

Pel que fa a la cobertura, en el cas de les ajudes per a producció i difusió de programes de televisió les ajudes podran cobrir el 100% dels costos subvencionables; en els programes de ràdio el 80% de la despesa subvencionable i, en el cas de premsa en paper o digital, l’import màxim de l’ajuda no pot ser de més de 150.000 euros. Així també, seran subvencionables les activitats realitzades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2015 en premsa en paper i digital; i del l’1 de juliol al 21 de desembre en el cas de les activitats de ràdio i televisió.

La presentació de sol·licituds s’enceta a partir de l’endemà de la publicació de l’ordre al DOCV i durant 10 dies naturals.

Comparteix

Icona de pantalla completa