Diari La Veu del País Valencià
Francesc Gisbert, premi d’Investigació per una història de la literatura

RedactaVeu / València.

Francesc Gisbert, escriptor i professor de llengua i literatura, ha estat guardonat amb dos premis recentment. El premi de novel·la Ciutat de Sagunt, amb l’obra En un món de Bojos, la història d’uns personatges que proven de sobreviure en una societat competitiva i adversa, una trama d’intriga des d’una visió irònica. L’obra serà publicada per Edicions Onada.

D’altra banda, Francesc Gisbert també ha estat reconegut amb el premi d’invesigació anual que concedeix Taula Valenciana de Filologia, en el marc de les VII Jornades sobre el valencià, dedicades enguany a recordar la figura de l’escriptor Carles Salvador, per un treball sobre la seua tesi doctoral. El premi Garcia Girona, subvencionat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha anat a parar a un estudi sobre la tesi Autors i tendències de la literatura infantil i juvenil valenciana, de Gisbert, presentada a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant i dirigida pel professor Joan Borja. La investigació ha resultat premiada en les Jornades de Taula de Lletres Valencianes que se celebren enguany a l’Aula Magna de la Universitat de València. Les jornades també han premiat el teball de L.Aranda, “Pedagogia i fonaments de la lingüística”, amb el Premi Jordi Valor, patrocinat per Caixa Popular. La tesi doctoral de Gisbert serà publicada, pròximament, per edicions Bromera. Es tracta d’un manual divulgatiu que estudia, en una primera part, el context editorial valencià dels últims quaranta anys, el naixement i evolució de les editorials valencianes, el mercat del llibre i la influència dels moviments de renovació pedagògica. En una segona part fa un estudi de literatura comparada, a nivell estatal i internacional. Per passar, al cos central del treball, a estudiar les obres i els autors valencianes de literatura infantil i juvenil més destacables, agrupats per gèneres literaris. Finalment, proposa una anàlisi en profunditat de l’obra de deu autors pioners i contemporanis, considerats de referència en la literatura infantil i juvenil valenciana: Empar de Lanuza, Vicent Pasqual, Enric Lluch, Joan Pla, Carme Miquel, Pasqual Alapont, Mercè Viana, Carles Cano, Maria Jesús Bolta i Pepa Guardiola.

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és autor de més de trenta títols. Combina la narrativa per adults, novel·les com ara Els lluitadors o A la contra, i la narrativa infantil i juvenil, amb èxits de vendes com ara la sèrie Misteris S.L., El secret de l’alquimista o El fantasma de la torre. Ha rebut nombrosos premis, com l’Enric Valor, el Carmesina, el Fundació Bancaixa, el de la Crítica, el Barcanova de Barcelona o Laurèdia d’Andorra. També ha Elaborat Materials didàctics paràgraf editorials valencianes i de la resta de l’estat, Bromera, Edelvives i Santillana. Ha publicat diversos llibres d’Investigació de la cultura popular, Màgia de per a un poble i A què juguem?. És col·laborador de La Veu, en les seccions “Viatjant i llegint” i “Música per un país” i des de fa uns quants anys, president de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat (entitat federada a Escola Valenciana).

Comparteix

Icona de pantalla completa