Aspencat, Gener i Mox triomfen en els Premis Ovidi 2015 al Palau de la Música

La Xa edició dels Premis Ovidi, una dècada després d’aquell mític “assalt al Palau”, la gala de lliurament ha comptat amb la presència de Ximo Puig, president de la GVA; Enric Morera, president de les Corts; Mònica Oltra, vicepresidenta de la GVA; Glòria Tello, presidenta del Palau de la Música, Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura; Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística; Maria Josep Amigó, vicepresidenta Diputació de València; Xavier Rius, diputat de Cultura. I els membres de l’AVL Josep Lluís Doménech i Honorat Ros.  
22 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

A l’inici de la gala es va projectar en pantalla un fragment d’una cançó de l’artista que dóna nom als premis: “Maleïdes les guerres i aquell qui les va fer”, en senyal de repulsa als atemptats de París i en solidaritat amb les víctimes de totes les guerres. Després de la lectura d’un emotiu text de l’escriptor alcoià Manel Rodríguez-Castelló glosant la figura de l’artista i un vídeo sobre Ovidi realitzat pel també alcoià Gilberto Dobón, es va projectar el vídeo de la notícia de la tancada al Palau que protagonitzaren els músics valencians el 2005.

La periodista Amàlia Garrigós, presentadora de l’acte, va donar pas al lliurament del premis tot esmentant els jurats que els han concedit. Així, el jurat de disseny i videoclip l’han format enguany el dissenyador i il·lustrador Antonio Ballesteros de formo.org (membre del col·lectiu Aplec de Disseny), Isabel Requena i Mireia Sabanés de Produccions Mínimes (minimes.tv) i Cèsar Amiguet, dissenyador gràfic i director d’art a Escola Valenciana, qui també ha fet de secretari del Jurat. Cal agrair la col·laboració del també dissenyador Dídac Ballester en la configuració d’aquest jurat.


Sofia Hernández.


Aspencat.

Guanyador en la categoria DISSENY:
NUVOLÀSTIC, de Júlia. Disseny de Sofía Hernández.

Guanyador de la categoria VIDEOCLIP:
MÚSICA NAIX DE LA RÀBIA, d’Aspencat. Produït per Tresdeu Media, amb direcció de Pau Berga.

Seguit el portaveu del COM Rafa Xambó va llegir un comunicat en nom de Raimon en el qual l’artista de Xàtiva felicitava el Col·lectiu de músics Ovidi Montllor per la magnífica tasca realitzada en aquests deu anys i els animava a continuar treballant per la música i el País Valencià.


Rafa Xambó.

Amb 134 obres concursants, després de les deliberacions del jurat conformat per Xavier Aliaga, Vicent Xavier Contrí, Carla Gonzàlez, Eduard Guillot, Juan Manuel Játiva, Quim Vilarnau i Josep Vicent Frechina (secretari).

Guanyadors dels premis de MÚSICA:

Millor maqueta (Premi Escola Valenciana. Amb la participació en la Gira anual d’Escola Valenciana)

GEOGRAFIES, PRIMER CONDICIONAL
 

Aspencat.


Mox.
 
Millors arranjaments i producció
 ASPENCAT, TOT ÉS ARA, Halley Records
 
Millor cançó
 "Si el poguera partir (Cançó de batre)", MOX amb Pep Gimeno BOTIFARRA
 
Millor lletra
 "Contrallum", GENER
 
Després del lliurament dels primers quatre premis de música, la projecció del vídeo de Xavi Castillo fou seguida amb la hilaritat que provoca l’actor. I després que Xavi ens oferira una particular versió d’una cançó d’Ovidi van seguir els lliuraments.
 

Calra Andrés.
 
Millor disc de cançó d'autor
 CLARA ANDRÉS, Entrelínies, Mésdemil
 
Millor disc de folk
MARA ARANDA, Mare Vostrum, Picap
 
Millor disc de hiphop i electrònica
ZOO, Tempestes vénen del sud, Propaganda pel fet
 

Mara Aranda.


Zoo.

Millor disc de pop
GENER, El temps del llop, Mésdemil
 
Millor disc de rock
MOX, Tuactes i rebomboris, Mésdemil
 

Gener.


Mox.

Després dels premis el vídeo d’Eugeni Alemany va provocar un nou moment divertit i relaxat. El premi especial que atorga el COM a qui s’haja distingit pel seu suport a la música en valencià ha recaigut enguany en Viasona.

“Acaba de complir-se el segon aniversari de la posada en marxa de Viasona, la intenció de consolidar una Viquipèdia de la música en català ja és una realitat. El mes de maig l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) va certificar que Viasona frega els 100.000 usuaris únics mensuals, fet que la posiciona com el referent web sobre música en la llengua pròpia més visitat. De la mateixa manera, el passat mes de juny, Viasona va sobrepassar els 2.500 grups i solistes indexats i s'acosta a les 38.000 lletres de cançons. Així mateix, en aquest temps s'han arribat a 5.000 àlbums, dels quals, més de la meitat ja disposen de portada en format imatge”. Per Joan Camp, impulsor del projecte, “Viasona afiança la seva missió fundacional d'esdevenir la gran base de dades de la música en la nostra llengua a Internet. Una iniciativa inèdita a la xarxa ha permès posar a l'abast de tothom el patrimoni musical del país des de 1961 fins a l'actualitat”. Per a Camp, “la millor prova de la vitalitat del panorama musical del nostre territori són aquestes xifres exponencials de creixement de Viasona que esperem que segueixin en aquesta tendència perquè serà la certificació que la música del país segueix avançant amb una bona salut”.


Joan Camp de Viasona.


El president Ximo Puig lliurant el Premi a la trajectòria artística a Obrint Pas.

El premi fou lliurat per la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana Mònica Oltra, i tot seguit després de les paraules d’agraïment de Joan Camp intervingué Mònica Oltra i Enric Morera, el President de les Corts Valencianes el qual va participar fa 10 anys en la tancada al Palau.

Arribant a la finalització de la gala es lliurà Premi a la trajectòria artística que recaigué en Obrint Pas als quals  lliura el premi el Molt Honorable President de Generalitat  Ximo Puig. Tingueren paraules d’agraïment els músics de la Flama, del País de l’olivera, i tantes altres cançons que han marcat una època. Recollí la paraula el president Ximo Puig per acabar dient l’última el president del COM, el músic Manolo Miralles

Amb una fotografia de tots els premiats a l’escenari del Palau es va cloure l’acte.
  

Descargas

next