Diari La Veu del País Valencià
L’expedició valenciana #AbrazaNepal aconsegueix fer els dos cims a l’Himàlaia

RedactaVeu / Quartell.

La campanya #AbrazaNepal ha copsat el seu primer mes de vida superant un dels seus reptes, fer cim en dos pics emblemàtics de la serralada més alta de la terra, l’Himàlaia. El grup ha aconseguit arribar al cim de l’Island Peak (6.150m) i de l’Ama Dablam (6.820m), en una acció que forma part del repte d’aconseguir, com diu Jesús Policarpio (Quartell, el Camp de Morvedre) un dels membres de l’expedició, “conjuminar dos de les nostres passions: la muntanya i la solidaritat”.

I és que, #AbrazaNepal no és solament una expedició de muntanya. Juntament amb l’expedició esportiva, el projecte inclou una campanya de micromecenatge des de la plataforma migranodearena.com, on tothom qui ho desitge pot fer la seua aportació que anirà destinada íntegrament a projectes de cooperació amb el poble nepalí fins al 31 de desembre d’aquest any. La campanya solidària treballa junt amb ONGs com SOS Himalaya per a donar suport a unes comunitats que no tenen accés actualment a sectors socials tan importants com l’Educació o la Sanitat.

Per això, Jesús, el qual ha contat la seua experiència des del seu blog, ens recorda que “és fonamental aconseguir també el repte solidari. Nosaltres ja hem gaudit de la nostra passió per la muntanya, però tota aquesta meravellosa experiència no quedaria completa si no aconseguírem ajudar el poble Nepalí”.

#AbrazaNepal també treballa fora de la muntanya i un dels membres d’aquest projecte, Carlos Carrascosa (Faura, el Camp de Morvedre) ens indica que “a més de l’acció esportiva i la campanya de micromecenatge, el nostre grup també treballa des del nostre territori mitjançant xarrades, tallers o actes solidaris, la recaptació dels quals anirà destinada també a cobrir el nostre repte”.

Totes les activitats del grup les podeu trobar al blog del projecte o a les seues xarxes socials.

ç

Comparteix

Icona de pantalla completa