Diari La Veu del País Valencià
Bioblau posa en vàlua ‘la bellesa de la fauna submarina’ de la Mediterrània

RedactaVeu / València.

Des del Grup d’estudiants de Biologia Marina Bioblau s’ha organitzat, amb el suport del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, l’exposició ‘Els nostres veïns submarins. Bestiari contemporani de la Mediterrània’, la qual podrà visitar-se a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau des d’aquesta vesprada fins al dia 10 de gener.

“Quan hom pensa en la diversitat faunística del nostre territori, tendeix a imaginar cérvols, papallones, sargantanes, granotes… No obstant això, tant el litoral mediterrani com els més de 600 quilòmetres de costa valenciana acullen un cresol d’espècies de tota classe”, diuen des del Grup Bioblau.

Els nostres veïns submarins. Bestiari contemporani de la Mediterrània, s’inaugurarà dimarts, 24 de novembre, després de la presentació del llibre d’Edicions 96 amb el mateix nom. Aquesta obra divulgativa recull totes les imatges de l’exposició i moltes altres que s’han realitzat per aquest projecte. El volum es va presentar, a l’Aula Transparent de La Nau i tot seguit es presentà la mostra a la Sala Oberta.

Gorgònia roja. Foto: Javier Gascón.

Estructurada evolutivament per classes d’animals, l’exposició consta d’una selecció de 50 fotografies submarines de la fauna de les aigües mediterrànies i s’acompanya de textos explicatius que contextualitzen zoològicament cada grup, així com de versos creats exclusivament per a l’ocasió.

El Grup d’estudiants descriu el projecte expositiu: “Aquest projecte convida a un viatge de la mà de la sinergia entre ciència i art cap als organismes del nostre blau: des dels més espectaculars, conspicus i coneguts, fins a les criatures més ocultes i curioses. Un espai on gaudir de les instantànies d’uns habitants que ens pertanyen i als quals pertanyem, que formen part dels nostres valors naturals i que mereixen a parts iguals el nostre respecte i la nostra admiració”.

L’exposició pot visitar-se al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València fins el 10 de gener.

Mero ratllat. Foto: Sergio Ramírez.

Comparteix

Icona de pantalla completa