Diari La Veu del País Valencià
El Consell es nega a informar sobre si el liquidador empresonat Ángel de Cabo facturà a la Generalitat
RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV, Ignacio Blanco va preguntar a totes les conselleries (i als seus ens, organismes i empreses públiques dependents) si el liquidador Ángel de Cabo, actualment empresonat i imputat, entre d’altres, per falsedat documental i delicte fiscal, va facturar a la Generalitat a través de 25 empreses a les quals estava vinculat.

El diputat i portaveu adjunt ha recordat que “converses telefòniques intervingudes als membres de la trama mostren com presumien dels contactes, al més alt nivell, amb la Generalitat”.

“Cada dia apareixen noves connexions entre Ángel de Cabo i la trama Gürtel però el Consell de Fabra, com és habitual en aquests casos, es nega a proporcionar informació”, ha criticat.

Ignacio Blanco ha realitzat aquestes declaracions coincidint amb la publicació d’un informe conjunt de les brigades de blanqueig de la Policia Nacional i del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària que figura en el sumari de l’operació ‘Caballo de Troya’ que acusa De Cabo de col·laborar amb els empresaris de Teconsa, empresa investigada pels tripijocs durant la visita del Papa a València, per a desviar diners procedents de la trama Gürtel.

A més a més, Blanco ha recordat que de Cabo “va comprar Marsans a través d’una empresa proporcionada per l’advocat d’Ontinyent Ramón Cerdà, un habitual en els casos de corrupció que ja va estar vinculat a Gürtel”.

A més, el parlamentari autonòmic ha destacat que un dels objectius de De Cabo era “muntar una espècie de macroprostíbul a Bétera per a forrar-se amb l’explotació sexual”.

Per al diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, l’actitud del Consell resulta “sospitosa i despòtica”.

“En definitiva, les negatives, quasi sistemàtiques, a respondre els requeriments de l’oposició, emparats per l’article 12 del reglament de Les Corts, que té rang de Llei, no ajuden a aclarir casos foscos com les connexions entre el liquidador empresonat i la trama Gürtel”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa