Diari La Veu del País Valencià
‘Les Bandes a les Arts’ torna aquest cap de setmana amb el ‘Botifarra a banda’

RedactaVeu / València.

El Palau de les Arts Reina Sofia, juntament amb la col·laboració de CulturArts i l’FSMCV, organitzen els concerts que se celebraran aquest cap de setmana amb la presència de Pep Gimeno Botifarra amb músics de bandes d’Alcoi (l’Alcoià), Atzeneta del Maestrat (l’Alt Maestrat) i Canals (la Costera) el dissabte a les 19 hores i la Banda Simfònica Santa Cecilia de Cullera (la Ribera Baixa), el diumenge a les 19 hores, dins del cicle ‘Les Bandes a les Arts’.

El cantaor valencià actuarà amb 94 músics de la Societat Unió Musical d’Alcoi, la Banda Santa Cecilia d’Atzeneta del Maestrat i la Unió Musical Santa Cecilia de Canals i els quatre músics de la seua rondalla amb els quals interpretarà el seu conegut treball Botifarra a banda (2012). L’FSMCV retransmetrà per streaming el concert a través de la seua pàgina web.

La Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, dirigida per Carlos Garcés, oferirà un gran concert amb 130 músics a l’escenari, diumenge que ve, per ser la guanyadora del primer premi de la secció d’honor del 129 Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, celebrat al juliol passat. En el programa, que han batejat els músics de Cullera com “un concert de llegenda”, s’interpretaran Las Arenas de Manuel Morales, Saga Candida de Bert Appermont i Pilatus: Mountain of Dragons de Steven Reineke, en la primera part. En la segona, Ireland: Of Legend & Lore de Robert W. Smith i l’estrena mundial del Jardín de Hera de José Suñer.

La Jove Banda Simfònica de l’FSMCV actuarà també en el cicle “Les Bandes a les Arts”, el 20 de desembre, sota la batuta de Beatriz Fernández Aucejo (Paiporta, l’Horta Sud, 1983), amb el concert ‘Bankia, homenatge a les escoles de música’.

Els concerts són gratuïts, arreplegant amb antelació les invitacions en el Palau de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa