Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià crida contra les violències masclistes
Xavier Pérez / València

Milers de persones han eixit al carrer aquest 25N per a cridar ben alt: “Prou de violència contra les dones i reivindicar unes polítiques més incisives per a evitar la xacra que cada any ‘mata’ centenars de dones per tot l’Estat.”

La manifestació l’ha encapçalat la pancarta amb el lema escollit enguany: ‘Contra totes les violències masclistes’ i l’han portat exclusivament dones supervivents de la violència masclista.

Així, associacions feministes i sindicats han recorregut aquest dimecres el centre de València en una manifestació amb motiu del Dia Internacional contra la Violència contra les dones portant una torxa i el nom de cadascuna de les 75 dones assassinades per violència masclista enguany a l’Estat espanyol, 12 al País Valencià.

Per a acabar amb aquesta situació, han reivindicat portar la política d’igualtat a tots els àmbits de la societat, acabar amb les diferències entre homes i dones des de xicotets i acabar amb la discriminació en el col·legi, l’àmbit laboral i la publicitat. Malgrat açò, la coordinadora feminista organitzadora de la concentració ha reconegut estar “satisfeta” d’”haver tret la violència de gènere de les pàgines de successos fins al primer plànol del debat públic”.

Cal recordar que institucions públiques i col·lectius socials han commemorat hui el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb diversos actes per a rebutjar aquesta “execrable i tan quotidiana” forma de violència i mostrar la seua solidaritat amb les víctimes.

Durant el ple dels Corts Valencianes celebrat hui s’ha llegit una declaració institucional per a reclamar un “gran acord contra la violència de gènere amb totes les forces polítiques”, tant a nivell autonòmic com estatal, i una dotació adequada de recursos destinats a la prevenció i assistència a les víctimes.

Una altra manifestació s’ha celebrat a Alacant convocada per La Plataforma Feminista d’Alacant, així com la celebrada a Castelló organitzada per la Plataforma d’Igualtat, el col·lectiu de Iaiasflautas i Dones en Lluita de Castelló.

Per altra banda també a Villena s’ha celebrat un altre acte convocat pel Consell per la Igualtat de gènere de Villena, així com a Elx, amb la col·laboració de Dones veïnals i el Consell d’Igualtat d’Elx.

A la ciutat il·licitana l’acte ha consistit en una manifestació nocturna amb el lema ‘Dona pren la nit’, convidant les il·licitanes a acudir amb xiulets, cassoles o instruments musicals, per tal d’enfrontar juntes la por i com a contrapunt a les recomanacions del Ministeri de l’Interior per a prevenir agressions sexuals.

València. El Consell i el president de la GVA en la manifestació de València

Alacant @NatxoBellido

València @arapv_

Castelló de la Plana @VictorTormoR

Xàtiva @valtorregrosa

Morella

Comparteix

Icona de pantalla completa