Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida saluda el canvi en el pressupost d’Educació per al 2016
RedactaVeu / València

“La disminució de les ràtios, l’augment del professorat, així com l’ajuda per a llibres i material escolar i, especialment, les de menjador, denoten un gir en les prioritats polítiques en la despesa de la Conselleria, igual que valorem positivament l’increment considerable de les partides destinades a la promoció del valencià”, ha afirmat Sanz.

No obstant açò, des de la formació d’esquerres “considerem que les xifres no arriben a les prèvies a la crisi i, per tant, insuficients per a consolidar el nou model educatiu valencià assentat en la xarxa pública, que és l’única encarregada de garantir una educació de qualitat amb equitat per a tot l’alumnat i en tot el territori, compensant les desigualtats socials i propiciant una major cohesió social i igualtat d’oportunitats”.

Per açò, -ha insistit Marga Sanz- “el Consell ha d’incrementar el pressupost d’Educació en un major percentatge que el 4,4% de 2016, i més quan l’increment de l’altre gran pilar de l’Estat del Benestar, la Sanitat, ho fa en un 7’6 per cent”.

En aquest mateix sentit, la coordinadora d’EUPV ha considerat infradotada la partida destinada a infraestructures, “escassa sens dubte per a substituir a curt termini tots els barracons en centres de primària i secundària i per a la substitució de les estructures de fibrociment per la seua perillositat per a la salut i per al medi ambient”.

Per a Sanz, la dignificació del treball en el sector passa per una major pujada salarial que la prevista en els pressupostos per a recuperar el poder adquisitiu perdut en aquests anys de retallades, i per una política ambiciosa d’ocupació amb una Oferta Pública d’Ocupació que invertisca la situació de temporalitat existent i que s’aguditza en aquests pressupostos.

Altres punts que ha destacat la dirigent de la formació d’esquerres és el fet que en aquest pressupost no es contemple la posada en marxa d’una xarxa pública i gratuïta d’escoles infantils de 0 a 3 anys, mantenint el sistema de bo infantil, ni que es contemplen mesures que vagen encaminades a invertir la tendència privatitzadora del sistema Educatiu que va engegar el PP, planificant l’oferta de suficients places escolars per a garantir la demanda social. “L’augment dels concerts en el Pressupost d’Educació de 2016 alarma considerablement venint d’una Conselleria que advoca per la defensa d’allò públic”, ha dit Sanz.

Finalment, la coordinadora d’EUPV ha considerat “imprescindible” incloure en els Pressupostos de 2016 la necessitat d’una Llei Valenciana d’Educació, consensuada per tota la comunitat educativa. Per a Esquerra Unida, “el sistema educatiu valencià és un servei públic que ha d’estar basat en una educació pública, de qualitat, valenciana, laica, democràtica, coeducativa i inclusiva, construïda des de l’equitat”, ha conclòs Marga Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa