Diari La Veu del País Valencià
Aragó Cinema reobri amb una oferta ‘underground’
Europa Press / València

Així ho han expressat aquest dijous tres dels nou membres de la Cinemista Cooperativa Valenciana, els nous gestors que han rehabilitat i restaurat la sala. Els socis que han presentat la reobertura del centre (27 novembre), Ignasi Piera, Mentxu Suárez i la presidenta, Alicia Serrano, han assenyalat que un dels principals objectius és “recuperar la gent més jove” i que en les seues sales no es consumisca “només cinema sinó altres arts com literatura, pintura o arquitectura”.

Aragó Cinema projectarà “pel·lícules que no han tingut un espai o han passat desapercebudes”, cinema de reestrena, i majoritàriament en versió original, encara que no descarta que alguns dels films es projecten doblats.

També programaran cintes de directors valencians, perquè aquest “cinema minoritari” no es quede en els festivals.

Una altra de les “armes” d’aquesta sala reoberta nou anys després és la seua política de preus -“molt ajustats”-, ja que els dilluns, dia de l’espectador, l’entrada costarà 3,5 euros; de dimarts a dijous, 4 euros; i el cap de setmana donen “el sablazo”, segons ha comentat Piera en to irònic, i veure una pel·lícula tindrà un preu de 5 euros.

A més, han preparat tres tipus d’abonaments, que eixiran a la venda a meitat de desembre. L’oferta constarà d’un abonament de cinc entrades, un altre de 10+1 i un altre especial de 100 euros, que permetrà l’entrada als cinemes durant un any i que serà una edició limitada de 300 tiquets. A més, es proposaran descomptes especials per a jubilats i aturats.

“Arma transformadora”

La finalitat de Cinemista és “veure el cinema en comú” perquè “el ‘home cinema’ no és suficient” i entenen que el setè art ha de ser una “arma transformadora”. Per a açò, Aragó Cinema disposa de quatre sales, la qual cosa els permet “joc per a propostes més minoritàries i també reestrenes més comercials”.

Una altra de les línies mestres dels redefinits Cinemes Aragó és obrir-se a “tots els festivals i àmbits culturals de València”. Per açò, al gener se celebrarà en el centre un festival de curtmetratges i ja estan en contacte amb Cinema Jove i el seu director, Rafael Maluenda, amb qui “la sintonia ha sigut perfecta”, perquè “no volen que el festival siga un acte puntual”.

Una altra de les novetats és que el centre serà seu de la iniciativa ‘El Documental del mes’, a partir de desembre, quan es començarà amb ‘The visit’. Aquesta és una proposta que naix a Barcelona i consisteix que una vegada cada mes es projecta un documental i es contextualitza, una iniciativa “en la línia” del que Cinemista considera “que és el cinema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa