Diari La Veu del País Valencià
Compromís no va vulnerar la llei amb la publicació de ‘Ritaleaks’
Europa Press / València

Així ho ha anunciat el primer edil en la roda de premsa que ha oferit al costat del segon tinent d’alcalde, Jordi Peris, després de la celebració de la Junta de Govern Local. Ribó ha recordat que es tractava d’una llista de “luxes sumptuosos”, amb despeses per valor de 278.000 euros i 467 factures.

L’alcalde ha assenyalat que Protecció de Dades els dóna “la raó” perquè les dades publicades es referien a fons corresponents a la gestió pública i es referien a persones amb projecció pública. A més, Ribó ha explicat que va presentar la denúncia fent-se valdre del seu càrrec públic, i que aquesta estava “perfectament documentada” i emparada per la Llei de Transparència.

A més, s’ha desestimat la denúncia perquè, segons Ribó, l’Agència de Protecció de Dades considera que la publicació d’aquestes despeses hauria d’haver sigut labor del mateix consistori “de forma transparent” i aquests fets eren de rellevància pública, ja que segons ha afegit, la web va ser visitada per 120.000 persones en les seues primeres 24 hores en funcionament.

Segons conclou l’Agència de Protecció de Dades en el seu escrit, l’accés a les dades no és “il·legítim”, ja que és “un tractament d’informació realitzat per un representant polític que va accedir a elles a partir d’aquesta condició”, amb la finalitat de “transmetre informació als ciutadans sobre qüestions que consideren d’interès per a aquests”.

L’organisme sosté que la llei “imposa una obligació de transparència en la informació pública que afecta a totes les administracions i que es projecta, d’especial forma, en la gestió econòmica i pública”. Així, atès que el tractat en la denúncia de Compromís compleix amb aquestes condicions, preval “el dret a la informació, sobre el dret a la protecció de dades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa