Diari La Veu del País Valencià
Tres detinguts a Catalunya acusats de captar terroristes per a Estat Islàmic
ACN / Barcelona

Els dos homes, de 32 i 42 anys, són naturals de Tànger (Marroc) i vivien en un mateix domicili al carrer Marina de la capital catalana. Segons la investigació, es dedicaven a captar persones a través de xarxes socials i plataformes virtuals, així com difondre l’ideari de l’organització per enviar els reclutats a les zones de conflicte. La dona, de 24 anys i natural d’aquesta població del Vallès Oriental, havia experimentat un procés de radicalització que l’havia duta a compartir completament l’estratègia dels grups terroristes extremistes ‘als quals pretenia unir-se en un imminent desplaçament’.

L’operació de la Guàrdia Civil –que continua en marxa al número 226 del carrer Marina de Barcelona, al barri de la Sagrada Família, i que ja s’ha donat per finalitzada a Granollers- s’ha fet per ordre del Jutjat Central d’Instrucció número 6 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional. La investigació tracta ara d’esclarir per complet l’estructura d’aquesta xarxa de captació i reclutament de terroristes, que realitzava activitats per satisfer diverses directrius d’Estat Islàmic, entre les quals hi ha la d’atraure dones per incorporar-les en diferents papers dins de l’organització terrorista.

Aquestes són les segones detencions que es fan a l’Estat espanyol després dels atemptats del 13-N a París. El passat dilluns 23 de novembre, la policia espanyola va detenir a la presó de Segòvia un marroquí de 42 anys condemnat per violència de gènere acusat de captar jihadistes i d’amenaçar de posar bombes a Madrid i Barcelona en nom d’Estat Islàmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa