Diari La Veu del País Valencià
Rapsodes i Tardor en el tercer concert del cicle Ara Sona
RedactaVeu / Burjassot

Miquel Gil, Feliu Ventura, Tashkenti i Sant Gatxo ja han estampat el seu estel particular al passeig de l’Ara Sona, el cicle de concerts de música en valencià que s’està desenvolupant a Burjassot, les vesprades dels dijous. Els pròxims a oferir concert són els grups Rapsodes i Tardor, els quals desplegaran els seus repertoris sobre l’escenari del Centre Cultural Tívoli demà a partir de les 19 hores.

Rapsodes està considerat com el grup pioner del hip-hop valencià. A més de freqüentar els escenaris, no solament de la geografia valenciana, sinó de bona part de l’Estat espanyol, Rapsodes també ha actuat en països europeus com França o la República Txeca. La seua aparició, al 2005, va suposar un bufit d’aire fresc per a l’escena musical valenciana.

Quatre anys més tard de la seua creació, Rapsodes va publicar el seu primer disc, Contes per versos, un combinat de cançons que en les quals la poesia conviu amb la reivindicació social. Composat per Andreu Laguarda, Iván Almero, Mireia Vives i David de Matías, el grup va consolidar el seu rap sense censura amb el seu segon treball, Ouieia. Amb un estil que els seus integrants defineixen com “electro hip-hop orgànic”, Rapsodes ha anat assimilant progressivament altres estils com el reagge, el rock, el dance i, fins i tot, la música clàssica.

Rapsodes ha guanyat el primer premi del Circuit de la Música en Valencià (2008), el Premi Ovidi Montllor al grup revelació (2007) i el premi del públic al millor vídeoclip en el Festival de Cinema Inquiet (2007). A més, va ser finalista del premi al millor disc pop-rock dels Premis Ovidi Montllor 2009.

Per la seua banda, Tardor va nàixer arran d’una conversa entre dos amics que es trobaven a 6.076 km de distància, a la tardor de 2010. La il·lusió inicial de tots dos es va completar amb la incorporació d’un tercer amic. Així, Àlex, Cesc i David van decidir empunyar els seus instruments, el baix, la bateria i la guitarra per a començar a materialitzar unes ganes irrefrenables de fer cançons, cantades en valencià, sense més reivindicació que la música.

Les seues cançons senzilles però contundents, estan carregades d’energia i sonen amb vocació internacional. Des que va començar a rodar, la banda no ha parat i estan imparables. Amb solament un EP homònim de quatre cançons van aconseguir la nominació de grup revelació en els Premis Ovidi Montllor de 2011 i també van guanyar l’última edició del concurs Amplifica’t, organitzat per ACPV. Durant aquests dos anys, Tardor ha ofert concerts en nombrosos municipis de la geografia valenciana. I a Burjassot arribaran de nou el 18 d’abril per a presentar el seu primer disc, Revolució de l’estat latent, que va veure la llum a l’octubre de 2012.

Les entrades es poden adquirir a l’Instant Tiquet (antic Servicam) i a la Casa de Cultura de Burjassot, a un preu de 4 euros per al públic general i de 2 euros si es presenta el carnet de la Universitat de València. La pròxima cita amb el cicle Ara Sona serà el 18 d’abril, amb els concerts d’Aspencat i Arrap.

Tots els concerts del cicle Ara Sona són gravats per a, posteriorment, ser emesos per televisió a través de Levante TV. Aquest cicle s’ha materialitzat gràcies a un conveni de col·laboració establert entre el grup Ara Sona i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, que cedeix les instal·lacions.

>

RAPSODES – DKT

Comparteix

Icona de pantalla completa