Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana recomana als centres que atorguen un punt específic a les matrícules que trien ensenyament en valencià
Escola Valenciana ha remés un escrit als centres educatius recomanant a l’equip directiu que, “dins de les possibilitats i del context del vostre centre atorgueu un punt específic a aquelles sol·licituds de matrícula que marquen com a única opció el programa PPEV (Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià)”.

Recorden que és una opció que es contempla dins del Decret d’Admissió d’Alumnes de la Conselleria d’Educació (circumstància específica) i que actualment ja s’està desenvolupant a diferents localitats.

Des de fa uns mesos Escola Valenciana ha anat enviant informacions als centres educatius sobre el Projecte Lingüístic de Centre (PLC). Ara, davant el nou context, determinat pel Decret de Plurilingüisme i la sol·licitud que molts centres “heu demanat de canvi de programa de Programa de Incorporació Progressiva (PIP) a Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV), ha dut a Escola Valenciana a “proposar i suggerir, sobretot als centres que heu demanat canvi, per tal de garantir el dret a l’ensenyament en valencià de les famílies” que facen ús de dit criteri.

Escola Valenciana puntualitza que cal tractar aquest punt al Consell Escolar del Centre i solament informar la comissió d’escolarització i la inspecció educativa. Aquest criteri s’ha d’exposar al tauló d’anuncis abans de l’inici del termini de presentació de sol·licituds, expliquen.

>

Matricula’t en valencià, la campanya d’Escola Valenciana

Comparteix

Icona de pantalla completa