Diari La Veu del País Valencià
La Sala SGAE de València acull l’estrena del documental ‘Miquel Gil. Diàlegs en concert’
RedactaVeu / València

Aquest dimarts la Sala SGAE Centre Cultural de València (C/Blanqueries, 6) acollirà dins del marc del II Cicle de projeccions Cine i Música l’estrena de la pel•lícula documental Miquel Gil. Diàlegs en concert de Lucas Caraba. Serà l’1 de desembre, a les 19 hores, i l’entrada és gratuïta. Després de la projecció, se celebrarà un col•loqui moderat pel periodista Eduardo Guillot, i en el qual intervindran el realitzador Lucas Caraba i el protagonista del llargmetratge Miquel Gil.

Miquel Gil. Diàlegs en concert és el testimoni audiovisual del concert que, organitzat pel ‘Consell Territorial de l’SGAE de la Comunitat Valenciana’, el músic va oferir el 12 de juny de 2014 en la sala valenciana Loco Club. Aquest treball és el primer d’una sèrie de documentals dissenyats amb vocació d’arxiu històric i que, en format d’entrevista-concert, pretenen oferir un recorregut per la trajectòria artística d’algunes de les figures més representatives de la música valenciana.

Així, la pel•lícula produïda per la Fundació SGAE, recorre tota la carrera d’aquest músic de referència internacional i renovador de la cançó tradicional mediterrània, des dels seus inicis en Al Tall a les seues incursions en el pop amb el grup Terminal Sur o el seu posterior projecte en solitari. En la cinta, el valencià interpreta també en directe les cançons més significatives de la seua discografia. Ha publicat àlbums com Orgànic, Eixos o Per marcianes, que l’han dut a ser considerat com un dels noms fonamentals de la denominada world music a nivell internacional. El seu treball ha sigut reconegut amb més d’una vintena de guardons.

En paraules del periodista Eduardo Guillot, “Miquel Gil és un músic de llarg recorregut a qui, des del començament, sembla haver guiat un únic objectiu: investigar. Poc inclinat a instal•lar-se còmodament en territori segur, ha desenvolupat una apassionant trajectòria que parteix de la música tradicional per a cercar nous camins i formes d’expressió en què tradició i modernitat sempre van de la mà, a manera de conclusió”, i afig “Miquel Gil és un explorador sonor conscient que no es pot construir el futur sense conèixer el passat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa