Diari La Veu del País Valencià
Desembre és el mes dels concerts en directe al Teatre el Musical

RedactaVeu / València.

El Teatre El Musical obri la programació de concerts d’aquesta temporada amb el cantautor madrileny Ismael Serrano, qui actuarà en acústic el dissabte dia 5 a les 21 hores. El cantautor recupera de nou el format de veu i guitarra dels seus inicis musicals per interpretar els temes del seu últim disc, La llamada, i també els grans èxits de la seua carrera, i ha exhaurit en el primer dia de venda anticipada per Internet totes les entrades.

L’últim disc d’Ismael Serrano, La llamada, s’anomena així per les tradicionals llamadas del carnaval uruguaià i és el seu novè treball d’estudi. En ell es reflecteix el moment vital del cantant, amb cançons d’aire popular, amables, que conviden a la lluita social des de l’esperança i que transiten per la seua joventut, els contes i la poesia. La llamada també és el seu propi crit: prou de laments, és hora d’alçar la mirada, “vius i rebels”.

Ismael Serrano.

La música és un dels pilars de la variada programació del Teatre El Musical i per als concerts es manté la política de preus populars aprovada per l’Ajuntament de València per a la nova etapa de gestió directa municipal d’aquest espai del Cabanyal-Canyamelar: a 12 euros l’entrada per a l’actuació d’Ismael Serrano i a 8 euros la dels concerts de Joan Miquel Oliver i Gener i de Pep Gimeno Botifarra i Maria Arnal. La magnífica acústica del teatre és un altre dels atractius afegits per gaudir d’aquesta programació musical en directe. Tots els concerts seran a les 21:00h.

El següent concert a l’agenda del Musical és doble: el divendres 11 de desembre actuaran Joan Miquel Oliver i Gener. El fundador, compositor i guitarrista dels llegendaris Antònia Font torna a cavall de Pegasus, el seu últim disc en solitari. Joan Miquel Oliver segueix fidel al seu imaginari poètic i a un univers musical variat i personalíssim, en deu cançons al marge de tota regla i convenció. El seu concert a El Musical serà en format power-trio amb el també exAntònia Font Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria. Compartirà cartell amb el grup valencià Gener, el projecte musical de Carles Chiner que ha triomfat entre el públic i la crítica amb el seu disc de debut. El temps del llop ha guanyat recentment dos premis Ovidi: al millor disc pop de l’any i a la millor lletra, per la cançó Contrallum. La portentosa veu de Chiner i el seu sòlid so en viu contribueixen a afermar en directe una de les propostes actuals més atractives de la música en valencià, capaç d’unir les influències del rock americà amb les arrels mediterrànies.

Joan Miquel Oliver i Gener.

El dissabte 12 de desembre la proposta musical també és doble, amb un concert de Pep Gimeno Botifarra i de Maria Arnal amb Marcel Bagés. Dos grans veus a l’escenari que han sabut portar la música popular fins a una nova dimensió i arribar a nous públics, partint de la tradició. El Botifarra i Maria Arnal cantaran junts alguns temes, en una nit única per assaborir l’art de dos renovadors del folklore musical.

En Nadal, la música infantil tindrà lloc en la programació del teatre, amb la companyia Marcel el Marcià i el seu espectacle de cançons Marcel balla, balla. I per començar l’any que ve, una proposta d’altura i prestigi internacional: el dia 23 de gener actuarà el guitarrista flamenc Tomatito.

Comparteix

Icona de pantalla completa