La revista gràfica ‘Xiulit’ celebra l'any Carles Salvador amb un número especial

1 desembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La revista XIULIT celebra l'any Carles Salvador amb un número especial dedicat a la seua figura amb un reportatge sobre Benassal i la Fundació Carles Salvador, un retallable de Sento Llobell i Toni Vaca –en què el dissenyador del Parc Gulliver aprofundeix en la seua faceta de creador tridimensional i aporta una visió amable de l'escriptor-, i un còmic de Sergio Melià, patrocinat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que demostra el potencial del còmic com a llenguatge.

Sergio Melià en el còmic ‘Carles Salvador. El bon mestre’ ens transporta a l'època que visqué l'escriptor, ens descobreix aspectes poc coneguts de la seua vida, alhora que ens invita a descobrir la seua obra.

Per altra part, en aquest número 8 de la revista XIULIT comença ‘Futbol Club’, de Giuseppe Ferrario, un dels dibuixants de Geronimo Stilton, i Beppe Ramello. Aquesta nova sèrie tracta, amb molt d'humor, la integració d'una sèrie d'alumnes amb l'esport com a eina, així com les tribulacions d'un exfutbolista professional, Leo Contra, que acabarà condemnat a fer de professor d'Educació Física.
 

A més, continuen les sèries habituals: Agito Cosmos, Siniamon, o Les Sisters, Els dinosaures en còmic i un reportatge sobre pintura rupestre, amb text de Juan Carlos Pereletegui i il·lustracions de Núria Tamarit.
 

 
Jordi prepara en Contes i llegendes una entrega molt especial per al 31 de desembre, l'Home dels Nassos, ambientada a Vila-real. I a més, una nova i fabulosa entrega de Raboseta i Rabosot, en la qual el mestre Miguel Calatayud demostra que es poden il·lustrar personatges de les rondalles de forma rabiosament moderna.

XIULIT ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. La publicació aposta pel seu paper com a eina per a introduir i refermar el paper de la lectura, amb elements com la comprensió textual o el coneixement del medi, alhora que reivindica el dibuix i la il·lustració com a bé cultural. 
next