Diari La Veu del País Valencià
El Consell castiga l’escola pública amb la retallada de mil docents
EFE / València

Segons ha manifestat la reducció del 9% en els pressupostos de la Generalitat en el capítol de personal s’ha traduït en “1.000 llocs de treball menys, 1.000 professors menys per atendre l’escola pública”.

Fonts de Conselleria d’Educació han assegurat que “no ha hagut eliminació de docentsʺ, i que la retallada del pressupost es deu a la “reducció en sexennis i a l’eliminació de les pagues dels mesos de juliol i agost dels interins”. Segons el sindicat, el passat 15 de gener ja va alertar que la reducció en el capítol de personal es traduïa en la retallada de mil llocs de treball, “molts més dels que va dir la mateixa Conselleria, entorn dels 400”.

Aquesta “dràstica” reducció, ha indicat CCOO, procedia de les noves plantilles dels centres d’Infantil i Primària “que es retallaven en almenys un professor de francés i un de Primària”, i de l’efecte que produirà l’augment de ràtios.

Al desembre, ha recordat el sindicat, van demanar també explicacions a la Conselleria d’Educació sobre la forma en la qual es traduiria aquesta eliminació de diners en la partida pressupostària esmentada. La resposta, ha afegit CCOO-PV, “no va ser clara” fins que es van aprovar els pressupostos en seu parlamentària, que “xifraven la reducció de places en 400, maquillant la xifra que nosaltres vam donar”, i que l’elevaven a 1.000.

Segons el sindicat, “no es podia deslligar d’aquesta partida els efectes produïts per la nova configuració de les plantilles dels col·legis i el resultat de l’arranjament escolar d’enguany”. Així mateix, ha advertit que aquestes mesures són conseqüència de les polítiques “austericides” del Govern autonòmic i de l’Estat, “captius dels mandats dels mercats”.

El sindicat ha lamentat que el pla per a reduir el dèficit que el president del Govern, Mariano Rajoy, va portar a Brussel·les contemplava “la retallada d’un punt del pressupost dedicat a educació”. “Al final tenim les conseqüències en menys mestres en l’escola”, ha afirmat CCOO, i ha assegurat que “seguirà defensant” la recuperació d’unes plantilles que atenguen la diversitat de l’alumnat, per oferir a la ciutadania “un servei públic educatiu de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa