Diari La Veu del País Valencià
‘Ariadna’, un documental interactiu que recorre la literatura catalana del segle XX
Racó Català

Ariadna és un documental interactiu que pretén difondre i explorar les relacions entre societat i literatura. El projecte fa un recorregut pels principals autors de la literatura catalana del segle XX així com també el seu paper en la formació d’un pensament crític, la millora de les llibertats i l’accés al coneixement.

El webdoc es presenta com un recurs pedagògic adreçat principalment als mestres i alumnes d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat amb l’objectiu d’explicar i entendre l’obra i figura dels escriptors com a eix vertebrador dels diferents corrents literaris del segle XX.

Ariadna presenta “una navegació lliure, didàctica i lúdica a través de nombrosos enllaços a continguts externs, especialment seleccionats per aprofundir i enriquir el coneixement de la matèria”. Entre els continguts que presenta hi podem trobar arxius audiovisuals i sonors, així com entrevistes a escriptors, periodistes i personatges destacats de la cultura catalana. El documental s’estructura en dos mòduls que corresponen als períodes històrics 1939-1959 i 1960-1998. Cada mòdul conté una narració principal que té per objectiu donar una visió global de la història de la literatura catalana durant aquells anys.

És una idea de Gemma Rodríguez, dirigida per aquesta i Laura Piaggio. Té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el PEN Català i el Grup Editorial 62.

Notícia publicada a Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa