Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró exigeix que es convoquen les Juntes Rectores dels Parcs Naturals
RedactaVeu / València

Només així aquests òrgans de participació i representació social podran complir amb les funcions que estableix la Llei d’Espais Naturals Protegits del País Valencià. Especialment pel que fa a les relatives al pressupost i al programa de gestió per a l’any 2016 de cada Parc Natural, que abans de la seua aprovació definitiva ha de passar per la Junta Rectora.

Des de la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró han denunciat en reiterades ocasions el menyspreu i manipulació que han patit les Juntes Rectores dels Parcs Naturals per part de l’anterior Govern de la Generalitat Valenciana. I, per ara, sembla que també per part del nou Consell. A falta de menys d’un mes per a la finalització de l’any, les Juntes Rectores dels Parcs Naturals continuen sense ser convocades.

Segons la Llei d’Espais Naturals Protegits, cada Junta Rectora “ha d’informar del pressupost de gestió de l’espai natural protegit amb caràcter previ a la seua aprovació per l’òrgan gestor. El pressupost estarà format per les aportacions de tots els membres de l’òrgan i altres aportacions de terceres entitats, ja siguen monetàries o en espècie, degudament valorades, que hauran de ser a tal fi reflectides”. A més a més, també és funció de la Junta Rectora de cada Parc Natural “elaborar el seu programa de gestió, integrat per les actuacions dels components de l’òrgan col·legiat i altres agents, dirigides a la millora de l’espai”.

Des d’AE-Agró entenen que ha de modificar-se radicalment l’actual funcionament de les Juntes Rectores, si volem que siguen un òrgan de participació i representació social efectiu per a la defensa del nostre medi ambient. I açò depèn de la voluntat política de la nova administració valenciana. Però, per ara, malauradament aquest canvi de mentalitat en els nostres governants continua sense produir-se.

Comparteix

Icona de pantalla completa