Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat recorrerà al Constitucional els pressupostos de l’Estat per l’infrafinançamet

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat que aquest divendres proposarà al Consell que inicie el procediment per a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals d’Estat (PGE) per l’”infrafinançament”.

De la mateixa manera, Puig ha anunciat que recorreran per la via contenciós-administrativa “els actes que per acció o omissió atempten contra la igualtat dels valencians”, i ha dit que espera que el PP li done suport en aquestes accions.

Així ho ha indicat el presiden’ en la sessió de control del ple de les Corts en el seu torn de resposta després d’una pregunta formulada per la portaveu del grup popular, Isabel Bonig, sobre quan pensa el Consell engegar el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, “el retard del qual està restant competitivitat al sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana”.

Puig ha destacat que el PDR s’engegarà en el primer trimestre de 2016, la qual cosa suposa “dos anys de retard” i, sobre aquest tema, ha urgit Bonig a explicar els motius d’aquest retard. “Perquè fins al juliol la Unió Europa no ho havia aprovat”, ha respost la síndica del PP, qui ha criticat que el Consell de Puig ha estat cinc mesos sense publicar les ordres d’ajudes a les quals pot acollir-se el sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa