Anti-fracking Comarques de Castelló alerta que l'amenaça del fracking segueix vigent

Sol·licitarà amb caràcter d'urgència reunir-se amb el nou govern de la Generalitat
3 desembre 2015 01:00h
Acord de les comarques de Castelló a les Corts Valencianes.
RedactaVeu / Castelló

Aquesta notícia ha fet saltar les alarmes en el si de la PAF i lamenta que la inacció del nou govern valencià en aquest cas ha donat la possibilitat a Montero de canviar la seua estratègia.

Els jaciments d'hidrocarburs existents al subsòl de la circumscripció de Castelló només es poden explotar amb tècniques no convencionals com la fractura hidràulica. Per aquesta raó la plataforma sospita, abans de sol·licitar i analitzar la nova documentació, que l'empresa segueix amb els seus plans inicials acollint-se a la reforma de la llei d'hidrocarburs que va realitzar el govern estatal del PP l'any passat.

Aquesta reforma de la llei d'hidrocarburs cataloga l'explotació d'aquests jaciments depenent del volum de fluids que s'injecta al subsòl, i són catalogades com a convencionals les extraccions que impliquen injeccions menors de 10.000 m³ per pou.

La Direcció General d'Energia va sol·licitar al juliol formalment a l'empresa Montero Energy l'esmena de la documentació que havia presentat i l'empresa ha respost a aquest requeriment reformulant la sol·licitud.

Segons les afirmacions de la Conselleria, s'està analitzant i estudiant si aquest nou plantejament és una nova sol·licitud, de manera que caldria arxivar les anteriors.

Això suposa dilatar en el temps la tramitació d'aquests expedients i permet a l'empresa seguir especulant amb la realització d'aquests projectes.

Per tot això, la PAF sol·licitarà amb caràcter d'urgència reunir-se amb el nou govern de la Generalitat Valenciana per exigir que complisquen els compromisos adquirits en l’"Acord de les Comarques de Castelló", signat el maig del 2013, i que es legisle d'una vegada per totes per impedir l'explotació d'aquests jaciments d'hidrocarburs.
 
next