Diari La Veu del País Valencià
Oltra al PP: ‘Com en Barrio Sésamo: repetisquen amb mi: Públic. Privat’

Leo Part / València.

“El circ no s’ha acabat mentre vostès convertisquen el Ple –de les Corts- en un circ com estan fent ací. Vostès no entenen la diferència entre ser un accionista i estar en representació d’una empresa pública. Sap per què no ho entenen? Perquè vostès –els diputats populars- no saben la diferència entre el que és públic i el que és privat”.

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià ha tornat a fer gala aquest matí en les Corts de les seues aptituds per a l’oratòria. Aquesta volta ha sigut en rèplica a les duríssimes acusacions esgrimides pel diputat del PP Rubén Ibáñez, qui ha acusat Puig de “fugir” de respondre a les preguntes formulades per la portaveu ‘popular’ Bonig sobre l’empresa pública-privada Carns de Morella.

Tot seguit, la portaveu del Govern de la Generalitat ha carregat amb l’artilleria facilitada per les últimes notícies sobre el tracte de favor de les institucions a l’anterior govern presidit per Alberto Fabra: “Vostès – ha continuat Oltra- segueixen sense pagar a Fira València. I sí que li pagaren a Orange Market un milió i mig d’euros. I ara resulta que deuen 20.000 euros a l’Àgora. Per què vostès confonen privat amb institucions publiques. Públic, públic. Públic privat. Eixa és la diferencia. Com en Barrio Sésamo”, ha subratllat en un to didàctic dirigit als diputats populars utilizant la fòrmula educativa creada per Jim Henson per a xiquets d’entre 3 a 6 anys.

Mònica Oltra.

Aquesta ha sigut la ‘instructiva’ contestació a les acusacions vessades moments abans pel diputat Rubén Ibáñez, en acusar Ximo Puig de participar en la creació de Carns de Morella “tot i que el registre mercantil diu que la va fundar amb el seu propi nom i ara com a president pretén donar-li una subvenció. La seua actitud no és ètica. El circ s’ha acabat. Quan pensa dimitir senyor Puig?”.

Rubén Ibáñez.

Ja en els corredors i en declaracions al mitjans, Ibáñez ha incidit –informa Europa Press- en el fet que l’empresa Carns de Morella SL, de titularitat públic-privada, va ser constituïda “en nom propi i dret” per l’actual president de la Generalitat, Ximo Puig, i “no en representació de l’Ajuntament” ni de “ningú”, segons consta en el Registre Mercantil. El diputat popular ha censurat que Puig “ens ha mentit” perquè no va presidir aquesta empresa, que gestiona l’escorxador municipal, “per ser alcalde” de la localitat.

Ibáñez ha censurat que Puig “fuig” i “no vol donar la cara i comparèixer” per a parlar de la línia nominativa de subvenció que inclou el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2016, dotada amb 140.000 euros per a reconvertir l’escorxador en ecològic.

Ximo Puig.

Isabel Bonig.

Les intervencions d’Ibáñez i Oltra s’han produït després que la portaveu del PP Isabel Bonig haja demanat a Puig dins d’una pregunta referida als Programes de Desenvolupament Rural (PDR) “que explique què hi ha darrere de Carns de Morella i per què li donen una línia d’ajuda”, a la qual cosa el president Ximo Puig li ha replicat: “Ara resulta que el futur del PDR és una xicoteta empresa –en referència a Carns de Morella-. No els importa res. Ja sé que el PP em vol portar al “matadero”. També qui el va posar ací a vostè –en referència a Bonig- el senyor (Carlos) Fabra, i ara està en la presó”.

Comparteix

Icona de pantalla completa