Els regants d’Alacant accepten l’aigua de la Marquesa després de 10 anys

La firma del protocol, segons Xúquer Viu, dóna la raó, després de 10 anys, “als qui ens hem oposat, una vegada i una altra, a nous transvasaments del Xúquer des d’Antella, Cortes o Alarcón”
4 desembre 2015 01:00h
Redactaveu / València

En el protocol es parla que “Se llevará a cabo una sustitución de aguas subterráneas mediante la captación de recursos con destino al riego, desde el Azud de la Marquesa, de hasta 50 hectómetros cúbicos al año, a medida que se vaya desarrollando el post-trasvase Júcar-Vinalopó”.

És a dir, l’aigua tindrà com a única destinació el reg per a pal·liar la sobreexplotació dels aqüífers del Vinalopó-l’Alacantí. Encara que en el protocol es parla d’estudiar la possibilitat d’utilitzar aigua per abastiment humà, eixa opció difereix al pròxim cicle hidrològic (2021-2027).

 “La insistència del lobby de l’aigua d’Alacant, durant aquests 10 anys, en demanar la millor aigua del Xúquer -des d’Antella, Cortes de Pallars o Alarcón- per a destinar-la a l’abastiment de la població, va crear una forta oposició en la Ribera i altres comarques valencianes”, expliquen des de Xúquer Viu.

Xúquer Viu, amb el suport de la majoria dels sectors agraris, socials i polítics de la Ribera, celebra aquest acord que promou solucions reals i permet enfocar les seues activitats amb més intensitat en la recuperació del Xúquer, l’Albufera i la resta d’ecosistemes aquàtics. 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next