Els regants d’Alacant accepten l’aigua de la Marquesa després de 10 anys

La firma del protocol, segons Xúquer Viu, dóna la raó, després de 10 anys, “als qui ens hem oposat, una vegada i una altra, a nous transvasaments del Xúquer des d’Antella, Cortes o Alarcón”

Redactaveu / València

En el protocol es parla que “Se llevará a cabo una sustitución de aguas subterráneas mediante la captación de recursos con destino al riego, desde el Azud de la Marquesa, de hasta 50 hectómetros cúbicos al año, a medida que se vaya desarrollando el post-trasvase Júcar-Vinalopó”.

És a dir, l’aigua tindrà com a única destinació el reg per a pal·liar la sobreexplotació dels aqüífers del Vinalopó-l’Alacantí. Encara que en el protocol es parla d’estudiar la possibilitat d’utilitzar aigua per abastiment humà, eixa opció difereix al pròxim cicle hidrològic (2021-2027).

 “La insistència del lobby de l’aigua d’Alacant, durant aquests 10 anys, en demanar la millor aigua del Xúquer -des d’Antella, Cortes de Pallars o Alarcón- per a destinar-la a l’abastiment de la població, va crear una forta oposició en la Ribera i altres comarques valencianes”, expliquen des de Xúquer Viu.

Xúquer Viu, amb el suport de la majoria dels sectors agraris, socials i polítics de la Ribera, celebra aquest acord que promou solucions reals i permet enfocar les seues activitats amb més intensitat en la recuperació del Xúquer, l’Albufera i la resta d’ecosistemes aquàtics. 

Comentaris

remigio III
2.
És una tranquil·litat saber que encara hi ha qui pensa i actua amb seny. Gràcies a tots els que no heu cedit. Ara hauríem d'enllestir la sequera del sud del País Valencià. Les dessaladores, per a què les volem? Per què no funcionen. Seria una bona cosa pensar i corregir en, el possible, les canallades anteriors. I, sí. És curiós molt curiós que desaparega el pp i el nostre País Valencià comence a caminar. Us imagineu amb el dret a decidir, amb el dret a gestionar l'economia? Si imagineu si fórem un País normal?
  • 1
  • 0
Pudentet La safor
1.

Es curiòs, ha segut aturar-se la construcció especulativa i acceptar l'aigua de la Marquesa.

  • 6
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat